Uurloon stratenmaker

Wanneer u straatwerk heeft te verrichten en op zoek bent naar een geschikte partner, helpt het natuurlijk wanneer het bedrijf een gunstig uurloon voor een stratenmaker hanteert.

Bij het ene bedrijf zal het uurtarief van een stratenmaker hoger zijn dan bij het andere bedrijf, en ook de uurtarieven die freelance ondernemers per uur rekenen, zijn doorgaans aan de forse kant.

terras-laten-aanleggen
Terras laten aanleggen

Hoeveel kost een stratenmaker?

De gemiddelde kosten die een stratenmaker berekend kunnen erg uiteen lopen.

De ene stratenmaker kan namelijk een hoger uurtarief hanteren dan de andere. Ook is de prijs afhankelijk van het project dat u wilt laten uitvoeren en de moeilijkheidsgraad.

Ook dit heeft uiteraard invloed op de kostprijs. We zullen u in de onderstaande kostentabel een overzicht geven van de prijzen van stratenmakers.

  Prijzen
Kosten stratenmaker per uur inhurenTussen 25,- en de 30,- euro
Kosten stratenmaker per ( m² ) vierkante meterTussen 7,- en de 15,- euro
VoorrijkostenTussen 0,20,- de 0,30,- euro
Bestratingstegels per m² (vierkante meter)Tussen 13,- & 50,- euro

Normaal uurloon

Wij beschikken over een eigen team van vaklui die bij ons in loondienst werken. Dit zijn stuk voor stuk gediplomeerde, ervaren krachten die bij ons een vast salaris verdienen.

Hierdoor kunnen wij ons personeel op projectbasis inzetten en hoeft u zich geen zorgen te maken over het loon van onze stratenmaker of dit nu is voor een afscheiding tuin te maken of voor straatwerk.

Deze constructie stelt ons in staat om onze mensen voor u aan het werk te zetten tegen zeer scherpe tarieven.

Wij zijn niet gebonden aan een uurloon en dat ziet u direct terug in onze scherpe prijzen.

Uurtarief van stratenmakers?

Het uurtarief van stratenmakers is erg variërend. Zo kan de ene stratenmaker 25,- euro per uur rekenen en de ander wel 40,- euro per uur.

Ook hangen de kosten erg af van de bestrating werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd en de moeilijkheidsraad van het werk. Maar wat een grotere rol speelt in dit verhaal is de keuze van het materiaal wat gebruikt gaat worden.

Vraag altijd om advies of meerdere offerte’s om zo een goed inzicht te kunnen krijgen wat het uurloon van een stratenmaker mag zijn.

Vergelijken van de prijs kan natuurlijk nooit geen kwaad en u zult gegarandeerd besparen op de totaalprijs voor uw bestrating.

Tuin-bestraten-kosten-per-m2
Tuin laten bestraten

Totaal kosten stratenmaker

Als u wilt weten wat een stratenmaker in uw huidige situatie gaat kosten dan kunt u de materiaalkosten en het uurloon bij elkaar optellen om zo op het eindbedrag te komen.

We zullen u een reken voorbeeld geven zodat u een redelijke prijsindicatie heeft voor het laten betegelen van uw achtertuin of voortuin:

Berekening:

Als u in uw achtertuin een terras aan wilt laten leggen van ongeveer 15 m² en verschillende paden naar uw tuinhuis of schuur van rond de 10 m², zal het totale straatwerk rond de 25 m² zijn.

Een stratenmaker zal ophoogzand storten en zal nauwkeurig het straatwerk uitrekenen.

De bestrating zal vakkundig worden aangelegd en worden ingevoegd.

 • Gemiddelde uurtarief van een stratenmaker € 30,- x 12 uur (1,5 dag)= € 360,-
 • Betonbestrating aanleggen: € 10,- x 25 m² = € 250,-
 • Terras ophogen met ophoogzand: € 40,- x 5 m³= € 200,-

Totaalprijs: € 810,-

Wilt u toch besparen op de kosten van een stratenmaker?

Dan is het verstandig om meerdere klussen tegelijk uit te laten voeren zoals uw terras of oprit tegelijk te laten bestraten.

Een grotere tuinbestrating laten leggen is per m² altijd goedkoper dan dat u maar een klein gedeelte laat aanleggen.

Offertes stratenmaker

Om redelijk te kunnen besparen op de prijs van een goedkopere stratenmaker is het verstandig meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

In sommige gevallen kan het gehele kostenplaatje wel tot aan 25% schelen. Vergelijk ten alle tijden de prijzen van stratenmakers zodat u altijd voordelig uit bent voor uw nieuwe tuinbestrating!

Wat kost een stratenmaker voor uw klus?

Zoals u hierboven gelezen heeft kunnen de prijzen behoorlijk variëren. Het prijsverschil tussen  € 7,- en € 12,- euro per vierkante meter is tamelijk groot.

Het is uiteraard beter om meerdere offertes aan te vragen zodat u de prijs voor het opnieuw aan te leggen straatwerk goed kan vergelijken en niet teveel betaald.

Vraag bij ons geheel vrijblijvend een prijsoverzicht aan en vergelijk onze prijs met die van andere stratenmakers.

Zo kunnen wij u snel laten zien dat wij betaalbaar zijn en u betaalt niet teveel voor uw nieuwe bestrating van uw oprit of tuin.

Bespaar op uw stratenmaker

Wilt u ook een professionele stratenmaker inschakelen zonder u druk te hoeven maken over een te hoog uurloon stratenmaker? Besteed uw straatwerk dan uit aan ons.

Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om u van meer informatie te voorzien.

Wilt u direct een scherp geprijsde en vrijblijvende offerte ontvangen? Wij specificeren het uurloon van een stratenmaker in onze offerte.

Door onze prijsindicatie te vergelijken met de andere offertes die u heeft aangevraagd is de kans zeer groot dat u flink bespaart op het inhuren van uw stratenmaker.

En op deze manier van vergelijken kunnen wij u laten zien hoe goedkoop wij zijn!

Vraag deze direct online aan en binnen 2 werkdagen heeft u een prijsindicatie in uw mailbox.

Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring