Bestraten, wat is de prijs?

De prijzen van het opnieuw laten bestraten van uw tuin of oprit kunnen erg uiteenlopen.

De m² (vierkante meter) prijs van bestrating is namelijk erg afhankelijk van verschillende factoren.

Denkt u bijvoorbeeld aan de soort stenen of tegels die gebruikt gaan worden en natuurlijk de oppervlakte die opnieuw bestraat moet gaan worden.

Wat is de prijs voor het bestraten van uw tuin, oprit of terras? Voor het laten bestraten van de tuin variëren de kosten van € 40,- tot € 80,- per m², inclusief stratenmaker, bestrating en voegzand.

Een stratenmaker kost gemiddeld € 15,- per m² en bestratingskosten kan voor € 15,- per m² voor koppel Stones tot wel € 65,- per m² voor natuursteen.

kosten-straatwerk
Straatmaker plaats vierkante tegels

Bij de Stratenmakers-Gigant kunt u goedkope stratenmakers inhuren voor uw terrasbestrating.

Lees op deze pagina alle informatie over de verschillende soorten tuinbestratingen en de gemiddelde prijs per m2 voor het laten bestraten van uw tuin, terras of oprit door een bestrater.

Deze prijzen zijn inclusief de bestrater, de bestrating en het voegzand. Een stratenmaker kost gemiddeld rond de € 12,- per m² en uw verzakte bestrating laten her bestraten kost rond de € 14,- per m² .

Met deze informatie weet u wat u ongeveer kunt verwachten van de kosten als u het bestraten laat doen door een erkende stratenmaker.

Wat kost een tuin bestraten?

Op de vraag wat kost bestraten per m2 ? hebben wij als antwoord een tabel hieronder geplaatst met de globale prijzen. Bedenk dat het laten bestraten van uw tuin, oprit of het terras is een zwaar karwei.

Het is hierom dan ook verstandig om een professionele stratenmaker het werk te laten uitvoeren.

De kosten van een bestrating aanleggen hangen van een paar verschillende factoren af. Het grootste deel van de prijs per vierkante meter gaat dan ook in de arbeid zitten.

Hoe kleiner de steentjes zijn, des te meer handelingen er uitgevoerd moeten worden om een vierkante meter te bestraten, dit kost dus meer geld.

Wat voor soort stenen worden er gebruikt en op welke manier moet er bestraat worden (legverband) is ook van grote invloed op de prijs.

Wij zullen u op deze pagina meer informatie geven over deze verschillende factoren, zodat u een beter inzicht krijgt over de kosten van een tuin laten betegelen.

Bestraten van tegels Gemiddelde prijs per m2
Betonnen tuintegels€ 10 – € 25,-
Gebakken tuintegels€ 15 – € 35,-
Natuursteen tuintegels€ 25 – € 45,-
BenodighedenGemiddelde prijs
Ophoog- en voegzand€ 30 – € 50,- per big bag
Opsluitbanden€ 2 – € 4,- per meter
Uurloon stratenmakervanaf € 25,- per uur

Prijs afhankelijk van soort tegels en stenen

Zoals u kunt zien is de prijs erg afhankelijk van het soort tegel dat gelegd moet worden. Zo is de prijs van waaltjes leggen een stuk hoger dan wanneer de grotere betonklinkers gelegd moeten worden.

Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat er meer arbeid moet worden verzet voor het leggen van de waaltjes.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de goedkopere klinkers die u voor hele lage prijzen kunt laten leggen. Natuursteen is simpelweg duurder omdat het materiaal veel duurder is.

Als u de prijzen wilt vergelijken voor verschillende soorten tegels waar hetzelfde oppervlak mee bestraat kan worden kunt u in uw offerteaanvraag simpel aangeven dat u de prijs voor meerdere soorten stenen wilt weten voor die bepaalde klus.

Uurtarief stratenmaker

Een stratenmaker rekent voor het leggen van een bestrating een gemiddeld uurtarief van 25,- tot aan 35,- euro per uur. Mocht de opdracht groter zijn dan gemiddeld dan kan er ook een vaste prijs per m2 worden afgesproken.

De kosten die dan berekend worden liggen rond de 8,- euro per m2. De kosten per m2 van een bestrating is ook deels afhankelijk van wie de klus uit gaat voeren.

Het kan zelfs zo zijn dat de prijzen lager komen te liggen als de gehele opdracht bij een hoveniersbedrijf wordt neergelegd inclusief een tuinaanleg of het laten aanleggen van uw terras.

Heeft u alleen maar straatwerk te doen dan kunt u beter het werk bij een stratenmaker onderbrengen. De prijs zal in dit geval lager liggen bij een stratenmaker dan bij een hovenier.

kosten-bestrating-laten-leggen
Bestrating laten leggen

Herbestraten

Wat kost herbestraten van een tuin of terras? Ook bij het herbestraten komen verschillende kostenposten kijken.

Bij een herbestrating zullen eerst de oude tegels verwijderd moeten worden en het bestratings- gedeelte zal moeten worden opgehoogd met ophoogzand.

We zullen de gemiddelde kosten van het herbestraten van uw voor- of achtertuin, terras of oprit even op een rijtje zetten:

Herbestraten tuin, terras, oprit Prijs inclusief btw
Tuintegels aanleggen€ 14 – € 55,- per m²
Kosten stratenmaker€ 25 – € 70,- per uur
Verwijderen oude tuintegels€ 25 – € 70,- per uur
Afvoeren oude tuintegels€ 25 – € 40,- per uur
Ophoogzand€ 30 – € 60,- per m³

Prijsvoorbeelden herbestraten

Goedkoop herbestrating

Als u goedkoop wilt herbestrating, maakt u gebruik van dezelfde tegels als die u nu hebt liggen in uw tuin. De tegels worden eerst verwijderd voor het ophogen van de bodem. Vervolgens worden alle tegels weer strak en stevig teruggeplaatst. Voor het herbestraten kosten van een tuin van ongeveer 20 m² zijn gemiddeld €500,-.

Gemiddeld herbestraten

De meeste mensen kiezen bij herbestrating voor het verwijderen van de huidige tegels, en gelijk het laten plaatsen van nieuwe tegels. Kiest u voor betonnen grote tegels die opzicht makkelijk te leggen zijn voor een stratenmaker dan betaalt u voor het gehele pakket, inclusief tegels, voor een oppervlakte van 20m² gemiddelde ongeveer €1200,-.

Duur herbestraten

De duurste optie voor het herbestrating van uw tuin is om u oude tegels te laten weghalen en afvoeren door een stratenmaker. Vervolgens wordt de grond opgehoogd en worden er natuurstenen tegels geplaatst. Voor een tuin van 20 m² betaalt u gemiddeld ongeveer €2600,- voor het gehele herbestrating pakket.

Sierbestrating aanleggen kosten

De kosten per m2 hangen dus grotendeels af van welke soort van bestrating u kiest. Het bestraten van een tuinpad is natuurlijk veel simpeler dan een sierbestrating laten aanleggen in de tuin.

Laat u zelf ten alle tijden goed informeren over de kosten van bestraten per m2 en de mogelijke leg patronen.

Wilt u een bestrating laten leggen die bijzonder weinig voorkomt, dan kunt u er vanuit gaan dat deze prijzen hoger uitvallen dan normaal.

De verschillende keuzes in stenen zullen ook de prijs beïnvloeden. Kiest u voor een dure getrommelde harde steen of valt u keuze juist op een steen zonder trommeling.

Ook dit heeft uiteraard invloed op de inkoop prijs van de stenen. Daarnaast is de keuze van bijvoorbeeld het laten leggen van natuursteen veel duurder per m2 dan traditionele stenen.

Meerdere factoren bepalen de prijs

Tenslotte hangen de kosten voor het bestraten per m2 af van wat er dient te gebeuren.

Gaat het u puur om het bestraten en is de grond hier klaar voor, of is het van belang om de grond eerst af te graven en een fundering aan te leggen?

Houdt in dat geval rekening met de funderingslagen, de omranding van de stenen, de dragende laag en natuurlijk de bedding om de stenen uiteindelijk de plaatsen.

De kosten per m2 lopen dan een stuk verder op dan wanneer het u puur gaat om het aanbrengen van de stenen voor de bestrating.

Indien u uw tuin of oprit om uw huis of pand wilt laten voorzien van bestrating, wilt u dit natuurlijk laten doen door een ervaren bedrijf, maar bent u uiteraard ook benieuwd naar de bestraten prijs.

Welke factoren nog meer invloed hebben op de kosten?

 • Soort bestrating
 • Oppervlakte m2
 • Welke ondergrond?
 • Verwijderen oude bestrating?

Grotere oppervlaktes bestraten

Uiteraard bestraten wij volgens de hoogste kwaliteitsnormen zodat u er zeker van bent dat u straat goed wordt gelegd en dit voor scherpe bestrating prijzen.

Onze stratenmakers werken altijd in teams van minimaal 2 man waarvan er minimaal 1 meerdere jaren ervaring heeft met het bestraten van grotere oppervlakten.

U weet dus zeker dat er kundig en net werk wordt afgeleverd door de stratenmakers van de Stratenmakers-Gigant.

Tuin-bestraten-kosten
Tuin bestrating

Prijzen tuin bestraten

Een tuin bestraten is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Wanneer u bijvoorbeeld de fietsen, brommers en/of motoren in de voortuin wilt plaatsen is het natuurlijk wel fijn als die bestraat is.

De prijzen voor een voortuin bestraten zijn vaak lager dan die van een achtertuin. Een voortuin mag vaak recht toe recht aan bestraat worden. Terwijl men in de achtertuin bijvoorbeeld een mooi terras wilt hebben.

De prijs voor een sierterras aanleggen is uiteraard hoger dan een terras met betonklinkers.

Kosten bestrating aanvragen

Ons bedrijf is van alle markten thuis. Wat u ook een oprit laten aanleggen of een ander deel van uw tuin van stenen of tegels voorzien?

Hoe u dit ook in gedachten heeft, wij kunnen hiervoor zorgen. De kosten zijn daarbij geen reden om u ervan te weerhouden. In tegendeel!

Vraag een offerte aan en laat u verassen door onze zeer gunstige tarieven. We sturen binnen 2 werkdagen een prijsindicatie voor het laten bestraten waar u wilt.

Wij weten zeker dat we goedkoper zijn dan een ander erkend bedrijf waar u wellicht contact mee heeft gehad.

Wilt u een gerichte bestraten prijs opgave voor uw project, voer dan uw wensen en eisen in op ons online offerteformulier.

Wij zullen binnen 2 werkdagen reageren met de bestraten prijs voor uw situatie en wensen.

Wij behandelen uw vrijblijvende stratenmaker offerte zo snel mogelijk en sturen u vervolgens een op maat gemaakt voorstel met daarin een zeer scherpe bestraten prijs.

Wat kost bestraten van een oprit?

Het laten bestraten van uw oprit is gemiddeld € 850,- Voor het bestraten van een oprit hanteren stratenmakers een prijs per m² (€ 15,-) of per uur ( €45,-), afhankelijk van de complexiteit van het legmotief.

De kosten voor het bestraten van uw oprit zijn afhankelijk van de oppervlakte en de soort sierbestrating. Op deze pagina leest u alles over de kosten van het bestraten van uw oprit.

Wat kost bestraten per m²?

De kosten voor het bestraten van uw tuin zijn tussen de € 30,- en de € 100,- per m². De prijs varieert en lopen behoorlijk uiteen en zijn afhankelijk van het aantal m², het soort tegel en het tarief van de stratenmaker.

Een andere factor is het aantal ophoogzand per m³ wat er eventueel nodig is. Leest u hier meer over wat het bestraten van uw tuin kost per m².

Wat kost bestraten met klinkers?

Afhankelijk van welke soort klinkers u kiest kan onze stratenmaker een prijs berekening maken. Dit kan een vaste prijs zijn, per m² of op basis van een uurtarief. Leest u hier alles over de prijsberekeningen.

Wat kost het laten bestraten van mijn tuin?

De kosten voor het bestraten van uw tuin variëren van € 40,- tot € 80,- per m², inclusief stratenmaker, de bestrating en voegzand. Een stratenmaker kost gemiddeld € 14,- per m² en bestrating kost gemiddeld € 15,- per m² voor koppelstones tot wel € 65,- per m² voor natuursteen.

Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring