Straatwerk kosten

U bent op zoek naar een terras bestrating of degelijk straatwerk voor uw tuin, tuinpaden of uw oprit?

Maar hoe wordt de kostprijs berekend en wat rekent een stratenmaker gemiddeld per uur?

Voor het laten bestraten van de tuin variëren de kosten bij ons van € 40,- tot € 80,- per m², inclusief Strater, bestrating en voegzand.

Een stratenmaker kost gemiddeld € 15,- per m² en bestratingskosten kan voor € 15,- per m² voor koppel stones tot wel € 65,- per m² voor natuursteen.

kosten-straatwerk
Straatwerk tegels
Inhoud pagina

Tuin bestraten kosten

Als u uw tuin wilt laten bestraten met tuintegels, klinkers, of met straatwerk dan is het aan te raden deze klus uit te besteden aan een stratenmaker.

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan vast maar voor de meeste mensen is bestraten te zwaar werk en is het inhuren van een strater geen overbodige luxe.

We zullen u een overzicht geven van de gemiddelde straatwerk kosten voor een tuinpad, oprit voor- of achtertuin.

Werk  Prijzen incl. btw
Werk Prijzen incl. btw
Stratenmaker€ 25 – € 35,- per uur€ 10 – € 15,- per m²
Straatwerk stenen€ 10 – € 55,- per m²
Ophoog- en voegzand€ 45,- per big bag (1 m³)
Opsluitbanden ( afwerking )€ 2 – € 4,- per meter

Maar wilt u exact weten wat het kost om uw straatwerk aan te laten leggen?

Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen om zo de juiste prijsindicatie te ontvangen.
Door het aanvragen van een bestraters offerte heeft u niet alleen maar inzicht in de kosten van een stratenmaker maar u kunt ook de prijzen vergelijken met die van andere stratenmakersbedrijven.

Welke keuze bepalen de prijs van het straatwerk?

Er zijn verschillende zaken die de prijs bepalen en kunnen beïnvloeden.

Soort materiaal

 • Als u uw tuin wil bestraten met stenen, dan kost dat tussen de 11,- en de 35,- euro per m².
 • Als u uw tuin wil bestraten met grind, dan kost dat tussen de 7,- en 9,- euro per m².
 • Wanneer u het werk gaat uitbesteden, dan moet u nog denken aan het uurloon van de stratenmaker. Dit komt uit op ongeveer 30,- tot 50,- euro per uur.
 • De opsluitbanden mogen niet vergeten worden. Deze kosten 2,- tot 4,- euro per m².

Soort tegels

Soort bestrating Gemiddelde prijs per m² Kenmerk soort bestrating
Koppelstones€10 – €18,-Dit zijn getrommelde stenen zonder scherpe randen
Betonbestrating€11 – €25,-Dit zijn sterke tegels met een lange levensduur
Klinkers€9 – €12,-Flagstones of klinkers zijn platte natuurstenen in verschillende vormen
Waaltjes€20 – €30,-Waaltjes worden vaak gebruikt om een oprit te bestraten
Natuurstenen€22 – €40,-Onderscheidt zich van andere soorten omdat geen enkele steen het zelfde is

Schuttingen rondom straatwerk?

We kunnen ons voorstellen dat nu u de bestrating aanpakt u wellicht ook geïnteresseerd bent in het laten plaatsen van nieuwe schuttingen om uw tuin helemaal af te maken.

Als u op de link klikt krijgt u alle informatie die u nodig heeft om een keuze te maken tussen de verschillende soorten die er tegenwoordig bestaan.

Vooral de onderhoudsarme schuttingen zijn de laatste jaren populair.

Kosten stratenmaker

Heeft u geen tijd voor het bestraten van uw tuin of het straatwerk van uw oprit of parkeerplaats?

Dan is het inhuren van een stratenmaker niet zo een slechte optie. Maar wat zijn de kosten van bestraten per m² eigenlijk?  

De straatwerk kosten voor het algemene straatwerk kennen een uurtarief of een prijs per m².

Het uurloon van een vakman ligt tussen de € 25,- – € 35,-. Als de Strater kiest om de bestratingsklus in zijn geheel aan te nemen dan kan hij u een vaste prijs voorstellen of een prijs per m².

De m² prijzen zijn geheel afhankelijk van welk soort tuintegels u wilt laten aanleggen en in welk soort verband.

goedkope-bestrating-laten-aanleggen
Bestrating laten aanleggen

Soorten straatwerk

Als allround bestratingsspecialist zijn wij beschikbaar voor allerhande straatwerk. Maar wat zijn bij ons nu precies de kosten?

Zoals u zult begrijpen zijn de exacte kosten niet te geven zonder een inventarisatie te maken van de situatie.

Eén ding kunnen wij u echter direct beloven, u profiteert altijd van lage kosten.

Zo maken wij uitsluitend gebruik van eigen personeel, een vast team aan gediplomeerde stratenmakers en beschikken wij over een netwerk aan top leveranciers met prima prijzen.

Dit stelt ons in staat om niet alleen concurrerend te zijn op het gebied van kwaliteit maar ook op het gebied van onze prijzen, en daar scoren wij mee.

Zelf bestrating aanleggen?

Wilt u goedkoop uit zijn? En zelf het straatwerk aanleggen?

Dan komt hier meer bij kijken dan u zelf denkt. Houdt u bijvoorbeeld rekening met het ophogen van uw verzakte voor- of achtertuin.

Of het afschot voor het regenwater dat weg moet lopen zodat uw tuin niet blank komt te staan. Met het aanleggen door ons van een drainage lost u overtollig water zeker op.

Lees hier de twee belangrijkste punten waarom het beter is een stratenmaker uw bestrating te laten aanleggen:

 • Zwaar lichamelijk werk: Het aanleggen van bestrating kost veel lichamelijke energie. U kunt last krijgen van uw nek, rug, schouders en armen. Bestratingswerk is een zeer zware klus die niet voor iedereen is weggelegd. Denk er dus goed over na of u zelf wel het straatwerk wilt aanleggen?
 • Ervaring is straatwerk: Zoals wij al eerder vertelde is een straatwerk klus iets wat je dagelijks moet doen. Er komt ervaring en specialisme bij kijken. Zo moet u weten dat de bestrating minimaal 1 cm moet aflopen zonder dat u dit met het blote oog kunt zien. Het is de bedoeling dat het regenwater goed weg kan lopen en u geen verzakking krijgt. Ook een belangrijk aspect is dat u opsluitbanden gebruikt zodat het straatwerk goed op zijn plaats blijft liggen.
erfbestrating-laten-aanleggen
Erfbestrating laten aanleggen

Stappenplan straatwerk aanleggen

Benodigde tijd: 2 dagen.

Straatwerk zelf aanleggen

 1. Begin met het uitzetten van de contouren van u nieuw te plaatsen terras. Zet paaltjes neer en span nu touwtjes om de contouren zichtbaar te maken.

  terras-laten-aanleggen

 2. Plaats nu het ophoogzand voor onder de bestrating over de gehele lengte en breedte van uw nieuwe terras. Heeft u de juiste hoogte bereikt druk dan het zand goed aan om een stevige onde

  erf-laten-bestraten

 3. Start nu met het leggen van de bestrating in het verband dat u voor ogen heeft. Heeft u last van waterplassen in uw tuin, laat ons dan een drainage plaatsen.

 4. De volgende stap is opsluitbanden plaatsen om te voorkomen dat de stenen op uw terras gaan verschuiven.

 5. Als u alle stenen en de opsluitbanden geplaatst heeft dan is de laatste stap het aftrillen van de stenen en voegzand gebruiken om de voegen te vullen.

  waaltjes-laten-aanleggen

 6. Plaats nu het ophoogzand voor onder de bestrating over de gehele lengte en breedte van uw nieuwe terras. Heeft u de juiste hoogte bereikt druk dan het zand goed aan om een stevige onde

  erf-laten-bestraten

Bespaar en help mee

Niet alles zelf doen maar wel besparen?

U kunt besparen op de kosten van het straatwerk door het grondwerk zelf te doen.

 • Verwijder eventueel beplanting en boomstronken.
 • Verwijder de oude stenen.
 • Zijn de stenen op uw adres dan kunt u zelf de stenen aanvoeren op de plek waar ze straks nodig zijn.

Op deze manier bespaart u veel geld op de kosten van het leggen van de bestrating.

Profiteer van de laagste prijs

De unieke combinatie van ervaring, kwaliteit en de juiste leveranciers stelt ons in staat om zeer scherpe straatwerk kosten te hanteren waarvan u als klant profiteert.

Wij zien het als onze taak om u niet alleen van de beste materialen te voorzien maar tevens te zorgen voor uitstekende prijzen en goede service. Ook voor bijvoorbeeld schuttingen plaatsen. Dankzij deze formule staan wij bekend als een betrouwbare, kundige en kwalitatief hoogwaardige partij.

Straatwerk offerte aanvragen

Heeft u werk te verrichten aan uw tuin, terras of oprit? Dan bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen en meer informatie te vragen.

Wij geven u met plezier alle informatie die u nodig hebt. Wilt u direct een prijsindicatie? Wij geven u de straatwerk kosten in een offerte. Vraag deze direct aan en wij komen zo snel mogelijk bij u terug met een verrassend scherp aanbod.

Dit is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van uw tuin en uw keus qua stenen/tegels. De gemiddelde prijzen van het laten bestraten van je voor- of achtertuin liggen tussen de € 25,- en de € 80,- per m².

De prijs van een tuinbestrating aanleggen kan flink uiteen lopen. Afhankelijk van uw tuinoppervlakte of het aantal vierkante meters kan een stratenmaker de exacte prijs voor u opstellen. Kijkt u hier op deze pagina naar onze kostenindicatie.

Afhankelijk van het legverband en de grootte van hetgeen bestraat moet worden kan er een uurtarief of vierkante meterprijs worden afgesproken. Kijkt u hier wat onze m² prijzen en uurtarieven zijn.

Voor straatwerk wordt ophoogzand gebruikt. Het wordt ook wel schoon zand, straatzand of vulzand genoemd. Met al deze namen bedoelen we hetzelfde: wit zand wordt gebruikt om een goede basis voor uw bestrating te maken.

Leest u hier meer over ophoogzand voor onder uw bestrating.

De goedkoopste oplossing voor het bestraten van uw tuin, terras of oprit is het gebruiken van grind. Gebruik wel grindplaten om te voorkomen dat het grind verschuift. Leest u hier alles over alle keuzes die u heeft voor het leggen van bestrating.

U kunt hier simpelweg gebruik maken van schoonmaakazijn, groene zeep of bleekwater. Meng het met heet water en giet het over het straatwerk.

Laat het vervolgens inwerken en ga dan met een harde bezem over het straatwerk heen. Spoel na met schoon water. Meer informatie over het leggen van bestrating?

Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring