Terras aanleggen

Wat is er nou niet lekkerder dan een heerlijk terras in uw tuin die eigenlijk lijkt op een verlenging is van uw woonkamer?

Leest u hier alles over een terras aanleggen, de gemiddelde kosten, de aanleg en de verschillende mogelijkheden om uw terras in uw voortuin of achtertuin geheel naar uw zin aan te laten leggen.

terras-laten-aanleggen

Kosten terras aanleggen

Ook bij het aanleggen van een terras komt de vraag om de hoek kijken” Wat gaat het kosten? ” Uiteraard is de prijs geheel afhankelijk van het aantal m2 wat u wilt laten aanleggen.

De gemiddelde terrassen starten bij 10 m2. U kunt namelijk op 10 vierkante meter gemakkelijk een eettafel met stoelen kwijt. Ook een belangrijke factor is of u het aanleggen van het nieuwe terras laat uitvoeren door een stratenmaker of dat u zelf aan de bestratingsklus gaat beginnen.

We zullen voor u alle kosten in een prijzenoverzicht onder elkaar zetten zodat de exacte prijs voor het aanleg van een terras wat duidelijker word.

BenodigdhedenGemiddelde prijzen, incl. btw
Terrastegels aanleggen€ 10 – € 45 per m2 ( per vierkante meter )
Ophoog en voegzand aanbrengen€ 40 – € 60 per big bag
Opsluitbanden ( tegen verschuiving )€ 2 – € 4 per strekkende meter
Stratenmaker inhuren€ 10 – € 17 per m2
€ 25 – € 30 per uur

Een nieuw terras van tegels, hout, klinkers of terrastegels laten aanleggen geeft uw tuin en terras een compleet nieuwe uitstraling.

Alle informatie over een terras laten aanleggen vind u op deze pagina. De kosten en mogelijkheden worden u geheel duidelijk gemaakt.

Als u graag een mooi terras wilt laten aanleggen, dan kan de Stratenmakers-Gigant u hierbij helpen.

Onze stratenmakers helpen u uw terras of oprit aanleggen geheel naar uw wens. Bovendien voeren wij deze klus zeer goedkoop uit.

Snel een prijsindicatie?

De terras aanleg

Een terras is vaak de blikvanger van de tuin, het is erg sfeerbepalend. Het is daarom voor veel mensen belangrijk dat het terras er goed bijligt.

Dit kan gerealiseerd worden door mooie sierbestrating te gebruiken. Daarnaast kan er nog gekozen worden voor de juiste accessoires op het terras teneinde er echt een leuk geheel van te maken.

Als u zelf geen idee heeft over het ontwerp van een terras aanleg dan assisteren wij u ook hiermee.

De mogelijkheden zijn divers, van het aanleggen van een terras voor het plaatsen van een jacuzzi tot het overkappen van ditzelfde terras.

Het ontwerpen van uw zitplaats in de tuin kan gedaan worden samen met onze ontwerpers. Deze ontwerpers houden natuurlijk rekening met uw smaak maar ook zeker met uw budget.

aanleg-van-houten-terras

Type stenen, tegels en hout

Sierbestrating wordt in de meeste gevallen aangelegd als terrasbestrating. Omdat er veel verschillende leg motieven mogelijk zijn is dit de meest gekozen soort van bestrating.

Maar er zijn uiteraard meerdere straatstenen te verkrijgen zoals:

  • Waaltjes: kleine stenen die in verschillende kleuren geleverd worden.
  • Betontegels: vaak de voordeligste oplossing, ideaal als u goedkoop een terras wilt aanleggen.
  • Grindtegels: tegels met grind in de toplaag. Dit kunnen verschillende soorten grind zijn, afhankelijk van uw smaak en uitstraling van uw terras kan er een bepaalde soort grindtegel gekozen worden.
  • Sierbestrating: combinatie van verschillende soorten stenen en tegels.
  • Klinkers: mooie Hollandse stenen die in een verschillende verbanden gelegd kunnen worden. Op een terras vaak gebruikt in combinatie met grotere tegels.
  • Hout: bij hout kunt u bijvoorbeeld aan mooi terras van bankirai hout planken. Met mooie vlonder planken kunnen wij bijzonder mooie terrassen aanleggen.
  • Kasseien
  • Keramische tegels

De meeste van deze tegels komen ook nog in verschillende maten. Zo zijn er grote tegels voor het terras maar kan er ook gekozen voor de relatief veel kleinere stenen zoals waaltjes of klinkers.

Terras aanleg tips

Bij het aanleggen van een nieuw terras van hout of tegels zijn er een aantal factoren zeer belangrijk.

Denk bijvoorbeeld aan het afschot (schuin laten lopen) dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen en niet blijft staan.

Om te voorkomen dat stenen “gaan weglopen” (wegzakken naar de randen van de bestrating) is het verstandig om te werken met eind banden ook wel op sluitbanden genoemd.

Deze worden aan de zijkant van het bestraatte terras of pad in de grond gelegd. Op sluitbanden doen precies wat de naam al zegt: ze sluiten het terras op.

Leg de op sluitbanden iets dieper dan de bestrating, dan zijn ze niet te zien en verstoren ze ook niet het eindresultaat.

Blijf tijdens het werken steeds controleren of de stenen goed waterpas komen te liggen.

Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met een touwtje en natuurlijk ook met de waterpas.

Terras op veengrond

De manier waarop een terras aangelegd wordt is voor een groot deel afhankelijk van de ondergrond.

Zo zijn er bijvoorbeeld ondergronden die bekend staan vanwege het verzakken. Denk bijvoorbeeld aan veengrond.

Wanneer u een terras wilt aanleggen op veengrond moet daar dan ook goed over nagedacht worden.

Zomaar zand op een veengrond leggen om vervolgens het terras op te leggen zal niet werken. Dit zal namelijk gegarandeerd gaan verzakken in de loop van de tijd.

Om dit enigszins op te vangen is het verstandig om piepschuim platen te leggen op de veengrond. Over dit piepschuim kan dan het zand gelegd geworden en daar bovenop kunnen de terrastegels weer gelegd worden. Piepschuim heeft namelijk een drijvend vermogen en zal daarom verzakkingen in ieder geval bemoeilijken.

Deze oplossing is natuurlijk geen garantie dat uw terras nooit zal verzakken.

Wanneer u een terras op veengrond aanleggen wilt dat 100% niet verzakt is er een oplossing.

De enige echte goede oplossing om dan een terras op heipalen en een betonplaat te leggen. Dan is er een sterke fundering voor de te leggen bestrating.

Dit is echter een veels te kostbare oplossing voor de meeste mensen die een terras willen.

terrastegels-aanleggen
Snel een prijsindicatie?

Advies bestrating terras

Allereerst adviseren wij u een wensenlijstje te maken voor het gebruik van uw tuin. Net als in uw woonkamer verdeelt u de beschikbare ruimte in zones. Een of meerdere van deze zones worden vaak als terras ingericht.

Wij kunnen u adviseren op welke plek in de tuin het terras het best aangelegd kan worden.

We houden dan rekening met waar de zon schijnt en we bepalen desgewenst welk type stenen en tegels het best geschikt zijn voor uw wensen en smaak.

Het is bijvoorbeeld bepalend hoe groot uw budget is, wij kunnen u dusdanig advies geven dat u binnen dit budget blijft.

Daarnaast kunnen we u ook nog adviseren over hoe het terras vorm moet krijgen. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een terras in de vorm van een cirkel aan te leggen.

Een cirkelvormig terras ziet er altijd wat speelser uit en kan erg mooi uitkomen in bepaalde tuinen.

Sommige mensen hechten er grote waarde aan dat het terras onderhoudsvriendelijk is. Als dat het geval is kunnen wij bijvoorbeeld adviseren om een composiet balken of tegels te gebruiken.

Hoogteverschil in terras

Veel mensen vinden het ook leuk om een hoogteverschil in hun terras aan te brengen. Bijvoorbeeld een terras lager aanleggen dan de omringende grond. In feite wordt dan een soort zitkuil met terras gecreëerd .

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om het terras hoger te leggen dan de tuin. Op deze manier is er over het algemeen een mooi uitzicht over de tuin.

Terras op een dak of balkon

Het is natuurlijk ook mogelijk om een mooi dakterras te creëren. Wanneer u de ruimte op een plat dak of op het balkon heeft kan er een prachtig terras gemaakt worden.

Het is hierbij wel van groot belang dat er eerst gekeken wordt op wat voor ondergrond het terras gelegd gaat worden. Op een plat dak zal men vaak bitumen vinden en daar kan niet zonder meer zomaar terrastegels op aangelegd worden.

Dit is wel mogelijk wanneer er eerst bijvoorbeeld dwarsbalken worden gelegd op de dakbedekking. Vervolgens kunnen er bijvoorbeeld vlonders overheen gelegd worden om vervolgens het geheel te bestraten met tegels.

Terras bestrating voor laagste prijs

Mocht u geen tijd, zin of ervaring hebben met het leggen van terrastegels, laat de terras bestrating aanleg dan over aan ons. Een terras laten aanleggen door de experts van de Stratenmakers-Gigant garandeert u dat het resultaat er heel goed uit zal zien.

Wij beschikken over ruime ervaring en expertise op dit gebied. Wij verzorgen uw bestrating zo dat u 100% tevreden bent en eindigt met een prachtig, egaal aangelegd terras.

Wij kunnen dit voor de scherpste prijzen voor u uitvoeren.

stratenmaker-Amsterdam

Terras laten aanleggen kosten

De kosten voor een terras laten aanleggen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo moeten de materialen voor de bestrating aangeschaft worden, denk bijvoorbeeld aan de tegels en aan de stenen die nodig zijn voor het terras.

Daarnaast moet de arbeid die uitgevoerd wordt ook betaald worden. Deze laatste kostenpost is meestal de grootste kostenpost.

Het is dan ook voordeliger om een snelle stratenmaker in te schakelen dan een stratenmaker die langzaam werkt. Wij hebben zulke stratenmakers in dienst.

Zij leggen meer vierkante meters dan concurrerende stratenmakers in hetzelfde tijdsbestek.

BTW terras aanleggen

De btw op de werkzaamheden om een terras aan te leggen bij bestaande woningen is 6%. Dit btw tarief geldt dus alleen voor de werkzaamheden, niet voor de materialen.

Deze regeling geldt jammer genoeg dus niet voor de nieuwbouw.

Terras aanleggen per m2

Terras aanleg en meteen een bestrating laten leggen in een keer is natuurlijk mogelijk. Omdat u op deze manier meer m2 creëert wat aangelegd moet worden zal de prijs per m2 ook minder zijn. Zo kan er gemakkelijk een pad vanaf bijvoorbeeld de schuifpui naar het aangelegde terras gelegd worden.

U kunt met een van onze stratenmakers overleggen wat u graag wilt. Als u aangeeft wat uw ideeën zijn, dan kunnen wij u een advies geven.

Vanaf hier kunnen wij een prijs per vierkante meter overleggen voor het terras dat u wilt laten aanleggen. De prijs per vierkante meter bepaalt uiteindelijk wat de volledige kosten voor het bestraten van uw terras zullen zijn.

Ook kunnen wij u helpen bij het maken van een keuze van het type steen. Zo hebben wij een ruim assortiment van diverse soorten terrastegels in allerlei kleuren.

Afhankelijk van uw budget is er altijd een bestrating die daarbij past.

Een compleet nieuwe terras

Wilt u weten wat het kost om uw complete terras opnieuw aan te laten leggen? Dan kunt u geheel vrijblijvend een stratenmaker offerte bij ons aanvragen.

Door het aanvragen van een offerte kunt u onze prijzen vergelijken met die van andere stratenmakers.

Op deze manier is de kans groot dat u flink bespaart op de prijs voor uw nieuwe terras aanleg. Wij rekenen namelijk zeer scherpe prijzen vergeleken met andere stratenmakers voor het aanleggen van een terras.

Bespaar tot 30% op het terras aanleggen

Als u wilt weten wat de exacte kosten zullen zijn voor het laten aanleggen van uw nieuwe stenen of houten terras in uw tuin dan kunt u het beste een geheel vrijblijvende offerte aanvragen.

Wij reageren altijd binnen 2 werkdagen op een offerte aanvraag, zo heeft u snel duidelijkheid over prijs.

Probeer in deze offerte aanvraag zo veel mogelijke relevante informatie te geven zodat wij een goede inschatting kunnen maken van de kosten.

Denk bijvoorbeeld aan informatie als de huidige ondergrond

Stratenmakers-Gigant
Stratenmakers-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!