Wat kost een stratenmaker ?

De stratenmaker kosten hangen af van het grootste gedeelte af van welke soort bestrating u wilt laten aanleggen.

Sommige bestrating kost nu eenmaal meer dan anderen. Daarnaast moeten de arbeidskosten voor de stratenmakers betaald worden.

Wat kost een stratenmaker nu precies? Op deze pagina gaan we daar antwoord op geven.

Er kunnen flink wat verschillen zijn in de kosten voor bestraten per m2. Op deze pagina leggen wij u uit hoe het verschil in prijzen tot stand komt.

Ook zult u zien dat de Stratenmakers-Gigant zeer voordelig is vergeleken bij andere stratenmakers.

leggen van sierbestrating
Leggen van sierbestrating

Stratenmaker kosten

Stratenmakers kosten per uur zijn ongeveer tussen de €25,- en €30,-. Deze kosten zijn exclusief btw en gelden eigenlijk alleen als u ook per uur wilt betalen voor de stratenmaker.

In de meeste gevallen komen er 2 vakmannen als koppel stratenmakers, dan wordt dus het dubbele tarief betaald. Bedenk wel dat 2 stratenmakers effectiever werken en dat u dus uiteindelijk goedkoper uit bent.

Maar een stratenmaker kan ook een m2 prijs berekenen, veel mensen hebben hier vaak een voorkeur voor omdat het dan vooraf precies duidelijk is wat de kosten zijn. 

Hier vindt u meer informatie over wat een stratenmaker kost per m2?

Als hij een berekening maakt per vierkante meter dan zal de prijs (afhankelijk van welke soort tegel u kiest) liggen tussen de € 8,- en de € 25,- per m2. Dit grote verschil is te verklaren doordat sommige tegels veel duurder zijn. Daarnaast zijn sommige tegels en stenen simpelweg veel lastiger te leggen dan andere.

Dat betekent dus dat daar meer arbeidsuren voor nodig zijn en dus meer kost.

Deze genoemde bedragen betaalt u dan voor het straatwerk inclusief het vlak maken van de ondergrond en zijn inclusief de btw.

Welke keuzes bepalen de prijs van je tuinbestrating?

Als u besluit om uw tuin te laten bestraten, dan zijn er verschillende keuzes die de prijs bepalen.

Keuze 1: Soort bestrating

Koopt u tuintegels voor een relatief eenvoudig legpatroon dat voor een stratenmaker makkelijk en snel te leggen is, of gaat u voor een ingewikkeld patroon? Een bestrating met een ingewikkeld patroon kost voor een stratenmaker veel meer tijd, daarom wordt dit vaak per uur berekend.

De kosten voor een stratenmaker per uur liggen tussen de € 30,- en € 60,-. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Als u een standaard patroon wilt, rekent een stratenmaker meestal per m². De kosten van een stratenmaker per m² liggen tussen de € 10,- en € 20,-.

Keuze 2: Soort tegels

Er zijn verschillende soorten tegels om u tuin mee te bestraten, zodat u zelf kan bepalen wat het best bij de uitstraling van uw tuin past. De tegels verschillen wel in prijs, de prijzen van de tegels zijn in de onderstaande tabel te zien:

Soort tegel Kenmerk Prijs per m²
HoutHouten tegels hebben weinig onderhoud nodig en ze kunnen goed tegen temperatuurverschillen€20,- |€65,-
WaaltjesBakstenen met een vaste maat, te verkrijgen in verschillende kleuren€30,- | €45,-
NatuursteenNatuurstenen hebben een natuurlijke en luxe uitstraling en hebben allemaal verschillende kleuren en structuren€30,- | €65,-
BetonbestratingErg stevige tegels die lang mee gaan. Verkrijgbaar in verschillende vormen , maten en kleuren€15,- | €35,-
KoppelstonesWorden getrommeld zodat scherpe randen afsplijten, ze hebben daardoor een natuurlijke uitstraling€15,- | €25,-
FlagstonesPlatte natuurstenen in de vorm van een plaat of tegel, verschillen in vorm, grootte en dikte€25,- | €40,-

Type bestrating

Het type bestrating heeft een grote invloed op wat een stratenmaker kost. Wat kost een stratenmaker voor het aanleggen van een oprit pad?

Dit is een eenvoudigere klus dan bijvoorbeeld een sierbestrating aanleggen met een bepaald patroon, waardoor de kost dan ook lager zal zijn.

Wat kost een stratenmaker voor het aanleggen van verschillende patronen?

Stratenmakers-Gigant licht u graag en vrijblijvend in over de prijs per m2. Een terras met bijzondere sierstenen zal natuurlijk meer kosten.

bestrating-amsterdam
Tuinbestrating

Steen soorten

De kosten voor bestrating laten leggen worden ook bepaald door het type steen. Wat kost een stratenmaker dan juist voor het gebruiken van al die verschillende soorten steen?

Er is een prijsverschil tussen getrommelde steen en steen zonder trommeling. Natuursteen is dan weer duurder dan betonsteen.

U bepaalt best meteen met welk soort steen u wenst te werken en op basis daarvan kan Stratenmakers-gigant voor de juiste kosten gaan bepalen.

Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Totaalkosten stratenmaker

De kosten voor het bestraten worden ten slotte ook bepaald door de hoeveelheid en het soort van werk dat de stratenmaker dient te leveren.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de grond al helemaal klaar is voor het bestraten, maar evengoed kan de stratenmaker nog moeten afgraven en fundering aanleggen.

In het laatste geval gaat de uiteindelijk kost natuurlijk een pak hoger liggen omdat er rekening dient gehouden te worden met o.a. de omranding van de stenen, de dragende laag, de bedding en de fundering.

Maar in de meeste gevallen zal een stratenmaker per m2 zijn prijs berekenen.

Besparen op de kosten

Als u op de kosten van een stratenmaker wilt besparen hebben wij voor u de gouden tip.

Door het aanvragen van een stratenmaker offerte heeft u de mogelijkheid om de prijzen van ons te gaan vergelijken met die van andere stratenmakers.

Door het kostenplaatsje te vergelijken zal u altijd goedkoper uit wezen voor uw nieuwe straatwerk.

Offerte om kosten stratenmaker duidelijk in kaart te brengen

Als u duidelijk wilt hebben wat de kosten voor de stratenmaker voor uw klus zijn kunt u het best een offerte aanvragen bij een erkend stratenmakersbedrijf zoals ons.

Wij reageren altijd binnen 2 werkdagen zodat u duidelijk heeft wat de kosten exact zullen zijn. Wij wensen u veel succes en kijken uit naar uw offerte aanvraag.

Dit is geheel afhankelijk van het legpatroon en het soort tegel waar u een keuze voor maakt. Hier leest u meer over de kosten stratenmaker.

Afhankelijk van de soort werkzaamheden die de stratenmaker voor u uit moet voeren treft u hier de globale prijzen aan.

Stratenmakers-Gigant
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door OBN
  • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door OBN
  • 32 jaar ervaring