Natuursteen bestrating aanleggen

Een prachtige mogelijkheid om uw tuin te bestraten, of oprit aan te laten leggen is met een natuursteen bestrating.

De aanschaf van deze natuursteentegels en stenen is over het algemeen vrij prijzig vergeleken met andere soorten bestratingen.

Wij kunnen het gelukkig wel tegen een zeer scherp goedkoop tarief aanleggen en bovendien hebben we regelmatig aanbiedingen voor natuursteentegels.

Voor het laten bestraten van de tuin variëren de kosten van € 40,- tot € 80,- per m², inclusief bestrater, bestrating en voegzand.

Een stratenmaker kost gemiddeld € 15,- per m² en bestratingskosten kan voor € 15,- per m² voor koppel Stones tot wel € 65,- per m² voor natuursteen.

bestraten-van-achtertuin
Bestrating van een achtertuin

Bij natuursteentegels worden de tegels bijna tegen elkaar gelegd met een kleine voeg. Deze voeg werkt als een soort elastische brug tussen de tegels.

Bij het ontbreken van deze voeg, bestaat de kans op beschadigingen aan de randen van het natuursteen, zodra het oppervlak wordt belast.

Als u zelf van plan bent om aan de slag te gaan met het gebruik van natuursteen dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Hieronder vindt u uitgebreide informatie over het bestraten met natuur stenen en informatie over de kosten en prijzen per m² (vierkante meter) wanneer u uw tuinterras of oprit opnieuw wilt laten bestraten.

Soorten natuursteen

Afhankelijk van voor welke soort natuurstenen u kiest is de ondergrond oftewel het zandbed van belang.

U moet dit eigenlijk zien als de fundering voor uw terras of tuinpad. U kunt volstaan met een waterdoorlatende zandlaag.

Afhankelijk van de ondergrond dient dit zandbed (gestabiliseerd zand) wel voldoende dik te zijn.

U moet denken aan ongeveer 15 tot 30 centimeter, waarbij we direct aan willen geven dat deze laag wel voldoende verdicht moet worden.

Op deze laag kan men vervolgens gaan straten met grove zand of op een zogenaamde stabilisatie laag van 1 deel cement en 5 delen gewassen zand dat wordt gemengd in een molen en “hand vochtig” wordt gemaakt.

Deze laagdikte moet tussen de 5 en 8 centimeter zijn.

goedkope-bestrating-laten-aanleggen
Bestrating laten aanleggen

Hardsteen

Hardsteen wordt in de meeste gevallen gebruikt voor buitenvloeren en binnenvloeren.

Maar ook vensterbanken of dorpels kunnen worden voorzien van hardsteen.

Hardsteen komt in de meeste gevallen uit België en wordt daarom ook Belgische hardsteen genoemd. Het materiaal is zeer sterk en heeft een goede lange levensduur.

Marmer

Marmer heeft een veel luxere uitstraling in tegenstelling tot Belgisch hardsteen.

Deze steensoort komt uit de natuur en word onder een hoge druk gevormd in het juiste formaat.

Marmer kan gebruikt worden voor vloertegels zowel buiten als binnen, keukenbladen, vensterbanken en tafelbladen. Marmer kan worden geïmporteerd uit Italië, Portugal, Griekenland of Turkije.

Travertin

Travertin is een steensoort dat gevormd wordt door de neerslag van kalk. Ook kan travertin gebruikt worden voor vloeren, trappen en zelfs wandbekleding.

Travertin komt oorspronkelijk uit Italië en Turkije en is alleen buiten toepasbaar. U kunt het wel gebruiken voor een binnen terras of overdekt terras.

Leisteen

Leisteen is een van de meest gebruikte natuursteensoorten van het moment. Leisteen stenen laten aanleggen hoeft niet duur te zijn. Een bestrating van leisteen kan dan ook best goedkoop worden uitgevoerd.

Natuursteen bestrating soorten

Wij leggen een natuurstenen bestrating in alle soorten. We kunnen het in een mooi verband leggen en dat kan nog een combinatie van verschillende soorten natuursteen ook zijn.

Deze variant is niet alleen prachtig om te zien, het is ook zeer stevig en u kunt het krijgen in veel verschillende kleuren en structuren.

Wij beschikken over een ruim assortiment. Dus bent u op zoek naar iets moois?

Neem dan vooral contact met ons op.

natuursteen-bestrating-leggen
Natuur bestrating leggen

Authentieke uitstraling

Natuursteen bestraten onderscheidt zich van andere soorten omdat geen enkele steen het zelfde is.

Niet voor niets is het natuursteen bestrating, de stenen kunnen weliswaar worden bewerkt maar hun natuurlijke patroon en tekening blijft behouden.

Dit zorgt voor een authentieke, luxe uitstraling.

U kunt het in allerlei vormen kopen: ruw en onbewerkt voor een authentieke uitstraling of glad en bewerkt voor een moderne look en alles daar tussenin.

Dankzij ons uitgebreide netwerk aan leveranciers bieden wij u een bijzonder ruime keuze.

Kosten Natuursteen bestrating

Natuursteen is van zichzelf een vrij prijzig product. Het is erg arbeidsintensief om zulke stenen te delven en te verwerken tot mooie tegels of stenen.

Ook het vervoer van de gebieden waar het gewonnen en gemaakt wordt naar ons land is vrij prijzig.

De prijs van het steen is afhankelijk van welke soort stenen u kiest en in welke maten dat dan precies is.

Goedkope oplossingen

Om alsnog betaalbare natuursteen bestrating te leveren kijken wij in elke hoekje en gaatje of er nog ergens restpartijen natuursteen te krijgen zijn.

Wij vinden deze regelmatig en hebben dus altijd wel natuursteen in de aanbieding. Op deze manier kunnen we bestrating van natuursteen ook goedkoop aan u leveren en bij u leggen.

Ook hebben we regelmatig gebruikt natuursteen dat er er nog fantastisch goed uitziet. Deze kunnen we ook tegen aanbieding prijzen aanbieden.

Aanleggen is vak apart

Het aanleggen van mooie bestrating met natuursteen is een vak apart. Zulke stenen worden immers aangeschaft voor het mooie uiterlijk.

Het leggen van een terras of een pad met zulke stenen moet dan ook echt goed gebeuren.

Het is immers niet de bedoeling dat het dure natuurteen er alsnog niet goed uitziet. Laten aanleggen van natuursteen in cement kunt u beter overlaten aan een erkende stratenmaker.

De straatmakers van de Stratenmakers-Gigant zijn allemaal erkend en hebben erg veel ervaring.

Bespaar op uw natuursteen bestrating laten leggen

Wilt u graag uw tuin, oprit, erf, terras of ander gedeelte rondom uw huis voorzien van een natuurlijk ogende bestrating?

Wilt u een bestrating laten aanleggen? Neem dan contact met ons op voor een online bestrating.

Wij nemen graag de tijd om uw wensen te bespreken en kunnen u altijd het type steen leveren dat u wenst.

Voor meer inspiratie en informatie verzoeken wij u over onze site te surfen. Ook kunnen wij direct een vrijblijvende offerte voor u samenstellen.

Geef uw wensen en eisen door op het online formulier en ontvang snel een zeer aantrekkelijk aanbod voor prachtige nieuwe natuursteen bestrating.

Kan ik met een hogedrukreiniger natuursteen tegels schoonmaken?

Nee, dat adviseren wij in geen geval omdat u door het gebruik hiervan corrosie veroorzaakt en u spuit een laagje van de tegels af. Leest u hier alles over de verschillende te gebruiken natuursteen bestrating.

Welke soorten natuursteen bestaan er?

Hardsteen, marmer, leisteen, travertin. Kijkt u voor de verschillende soorten natuursteen op deze pagina en kijk wat u bevalt.

Wat zijn de voordelen van natuursteen?

De voordelen van bestrating met natuursteen is dat het materiaal comfortabel is, het is slijtvast en uitermate sterk. De tegels van natuursteen bestaan uit één geheel, waardoor het niet snel beschadigd of barst. Alle informatie over de soorten natuurstenen treft u hier aan.

Wat is het verschil tussen natuursteen en keramische tegel?


Een natuursteen tegel is echt een product uit de natuur. Grote blokken gesteente worden rechtstreeks uit de natuur ontgonnen en bewerkt tot een bruikbare tegel. Terwijl een keramische tegel wordt vervaardigd door de mens en bestaat uit gebakken aarde en mineralen.

Hoe herken je een natuursteen tegel?

Bij natuursteen heeft elke tegel een uniek karakter, en bij keramiek zijn de vorm, kleur en afmeting zeer regelmatig. Ten derde is er een duurzaamheidsverschil. Natuursteen is gevoeliger voor vlekken en krassen, maar de krassen zijn makkelijk we te dweilen.

Stratenmakers-Gigant
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door OBN
  • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door OBN
  • 32 jaar ervaring