Bestrating tuin

Een tuinbestrating laten aanleggen in uw voor- of achtertuin bepaalt grotendeels de sfeer van uw tuin. Vergelijk het met het uitzoeken van een vloer of het schilderwerk van uw huiskamer.

Het is belangrijk dat u bij het zoeken naar goedkope bestrating de juiste keuzes maakt.

Zo kunt u van tevoren bekijken wat het onderhoud inhoudt aan de tegels die u uitkiest en is de duurzaamheid uiteraard van belang.

Maar wat kost een nieuwe bestrating aanleggen voor uw tuin?

De kosten voor het bestraten van uw tuin variëren gemiddeld van € 40,- tot € 80,- per m², inclusief stratenmakerkosten, de bestrating en het voegzand.

Een stratenmaker kost gemiddeld € 15,- per m² en de bestratingskosten variëren tussen€ 15,- per m² voor koppelstones tot wel € 65,- per m² voor natuursteen.

Stratenmaker

Ook zijn de kosten voor een bepaalde bestrating natuurlijk belangrijk om vooraf te weten.

We zullen u op deze pagina alles uitleggen over de prijzen van tuintegels leggen en de soorten bestrating met de beste bestrating tips voor u.

Wat kost een tuinbestrating aanleggen?

Opnieuw een bestrating laten aanleggen kan natuurlijk in allerlei verschillende maten en soorten. Er is dan ook altijd wel de juiste keuze voor u.

En wij kunnen alles goedkoop voor u uitvoeren.

Als u een globale kostenpost wilt maken voor het bestraten van uw tuin hebben wij hieronder een kostenoverzicht voor u gemaakt wat u hierbij flink kan helpen.

Lees meer over de gemiddelde prijzen en de soorten tuintegels hieronder.

Bestrating tegels en stenen Gemiddelde prijzen per m²
Betonnen tuintegels aanleggen€ 10 – € 25
Gebakken tuintegels aanleggen€ 20 – € 40
Natuursteen tuintegels laten aanleggen€ 20 – € 55
Bijkomende materialenGemiddelde prijzen
Ophoogzand€ 30 – € 50 per big bag (1 m3)
Opsluitbanden tegels€ 2 – € 5 per strekkende meter
Stratenmaker inhurenGemiddelde prijzen
Stratenmaker met gereedschap€ 10 – € 20 per m²€ 25 – € 30 per uur
Voorrijkosten€ 15 – tot € 50

Soorten tegels en stenen

Wanneer u een  goedkope bestrating wilt laten leggen is het natuurlijk noodzakelijk om een bepaalde tegel uit te kiezen.

Ten eerst zult u moeten bepalen of u grote of kleine tegels wilt gebruiken, of wellicht een combinatie daarvan. Met een combinatie van mooie klinkers en grotere tegels kunnen vaak fantastisch mooie terrassen aangelegd worden.

Ook moet er keuze gemaakt worden wat voor soort tegels het worden. Wilt u bijvoorbeeld waaltjes, betontegels, natuursteen, gebakken stenen of iets anders voor de bestrating?

Al deze tegels hebben hun eigenschappen, uitstraling en prijskaartje.

Zo zijn sommige tegels en stenen bijvoorbeeld heel onderhoudsarm terwijl andere er weer veel mooier uitzien.

U zult moeten bepalen wat u belangrijk en mooi vindt en daar uw keuze op baseren.

Ook het budget is natuurlijk een belangrijke factor tijdens het kiezen voor de juiste bestrating.

bestrating-amsterdam
Bestrating

Bestrating leggen, zelf doen stappenplan

Benodigde tijd: 1 dag.

 1. Uittekenen

  Belangrijk is om uw tuin of terras van te voren op schaal te tekenen. Op deze manier zult u niet te veel tegels inkopen en kunt u het bestratingsverband bepalen.terras-laten-aanleggen

 2. Uitgraven

  Graaf het gedeelte van de grond waar het bestratingswerk komt te liggen rond de 20 cm uit.stratenmaker-Amsterdam

 3. Ophoogzand of stopzand aanbrengen

  In het gedeelte dat uitgegraven is kunt u nu een laag ophoogzand of stopzand aanbrengen. Zorg ervoor dat de aangebrachte laag zand glad en vlak gestreken wordt met een lange lat. Zand zal ervoor zorgen dat uw fundering stevig genoeg is voor de nieuwe besterf-laten-bestraten

 4. Bestrating op maat leggen en in het zandbed tikken

  Nu u kunt gaan bestraten kunt u de bestrating op maat leggen en deze met een rubberen hamer rustig in het zandbed tikken. De tegels moeten een minimale afstand hebben met een voeg van 3 mm. Tegels hebben de nijging uit te zetten of in te krimpen bij koud terrastegels-aanleggen

 5. Voegzand aanbrengen

  Als u de bestrating aangelegd heeft kunt u nu voegzand aan gaan brengen. U kunt dit doen met een bezem zodat elke voeg gevuld gaat worden. Het overtollige voegzand kunt u gerust laten liggen en zal binnen een aantal dagen tussen de tegels verdwijnen.bestraten-van-achtertuin

 6. Ophoogzand of stopzand aanbrengen

  In het gedeelte dat uitgegraven is kunt u nu een laag ophoogzand of stopzand aanbrengen. Zorg ervoor dat de aangebrachte laag zand glad en vlak gestreken wordt met een lange lat. Zand zal ervoor zorgen dat uw fundering stevig genoeg is voor de nieuwe besterf-laten-bestraten

 7. Bestrating op maat leggen

  Nu u kunt gaan bestraten kunt u de bestrating op maat leggen en deze met een rubberen hamer rustig in het zandbed tikken. De tegels moeten een minimale afstand hebben met een voeg van 3 mm. Tegels hebben de nijging uit te zetten of in te krimpen bij koud terrastegels-aanleggen

Heeft u interesse om een stratenmaker in te schakelen voor het aanleggen van uw bestrating? De Stratenmakers-Gigant is een goede partij die voor een zeer scherpe prijs uw tuin kan bestraten.Omdat wij zo ervaren zijn met het leggen van bestrating kunnen wij goed inschatten hoeveel tijd het kost, en door diezelfde ervaring kunnen wij de stenen ook zeer snel leggen.Uw straat zal er dus zeer snel en bovendien voordelig in liggen.U maakt de keuze voor de steensoort die u in uw tuin wilt, aan de hand daarvan en in combinatie met het geschatte aantal uren kan een offerte gemaakt worden voor het leggen van het straatwerk.Het is u dus snel duidelijk wat de kosten zullen en deze zullen u niet tegenvallen.

Tuinbestrating

Een tuin is uiteraard de aangewezen plek om bestrating aan te leggen. In de tuin kunt u kiezen voor een mooi terras afgewisseld met paadjes of andere verharde stukken.

De manier van bestraten en de keuze van tegels kan erg bepalend zijn voor het uiterlijk van uw tuin.

We hebben voldoende ervaring zodat we u kunnen adviseren hoe u het best uw achtertuin en/of voortuin kan bestraten.

Wilt u ook nieuwe schuttingen laten plaatsen? Klikt u dan op de link om hier meer informatie over te krijgen.

Oprit bestraten

Ook een oprit is een goede reden om nieuwe bestrating aan te leggen. Als u een grote oprit wilt laten bestraten kunnen wij dit uiteraard voor u doen.

Bij het leggen van bestrating voor een oprit zijn er echter wel een aantal zaken waar goed rekening mee gehouden dient te worden. Zo moet deze stabiel en sterk genoeg zijn om auto’s te dragen.

Vaak zien we verzakking in opritten omdat er simpelweg niet goed gewerkt is door de verantwoordelijk stratenmakers.

Als u ons de bestrating voor uw oprit laat leggen zorgen we ervoor dat deze sterk genoeg is.

Dit begint al bij het juiste stabilisatiezand en ondergrond. Met een oprit van de Stratenmakers-Gigant weet u zeker dat u een goede oprit heeft.

bestraten-van-achtertuin
Bestraten van een achtertuin

Terras bestraten

Bij het realiseren van een terras bestrating is de keuze van de stenen of tegels een belangrijk aspect.

Niet alleen is het verstandig deze in een bodem te laten leggen die nauwelijks tot niet kan verzakken.

In sommige gevallen worden terrastegels ook wel in de cement gelegd zodat de ondergrond een stuk harder is dan die van zand. 

Een terras aan laten leggen is dus iets waar goed over na gedacht moet worden zeker als we het hebben over de ondergrond hiervan.

Afmetingen bestrating leggen

Een tuinbestrating moet niet alleen maar mooi zijn maar ook praktisch.

Houd hier zeker rekening mee als u een bestratingsontwerp laat maken voor uw tuinpad, terras, of oprit.

De gemiddelde afmetingen zijn als volgt:

 • Tuinpad: Gemiddelde breedte 90 cm
 • Terras: Gemiddeld 10 m²
 • Oprit: In de meeste gevallen is de breedte 3 meter en de lengte 5 meter. 3 x 5 dus 15 m².

Welk bestratingsverband?

Als u uw bestrating in een goed bestratingsverband laat leggen zal dit niet alleen maar mooi zijn, ook kunt u langer genieten omdat de kans op het verzakken van de bestrating veel minder is.

De tegels voor uw terras, tuinpad of oprit komen strakker tegen elkaar aan te liggen door het juiste bestratingsverband toe te passen.

Lees hier ons advies zodat u de juiste keuze maakt:

 • Bestratingsverband tuinpad: Een tuinpad heeft niet zo veel te voortduren zoals een oprit voor de auto. U kunt hiervoor een halfsteens of een visgraatverband gebruiken.
 • Bestratingsverband voor het terras: Een van de meest voorkomende en goedkope bestratingsverbanden voor het terras zijn halfsteensverband en volsteens- verband. Deze motieven zijn simpel aan te leggen en de m2 prijzen hiervan zijn zeker niet te hoog.
 • Bestratingsverband voor een oprit: Omdat een oprit voor de auto veel te voortduren krijgt is het verstandig een stevig verband te kiezen voor uw tegels. De beste keuze die u hierin kunt maken is een elleboogverband of of kepler verband.

Bespaar op de kosten

Wilt u exact weten wat uw kostenplaatje gaat worden voor het leggen van uw nieuwe bestrating? Dan raden wij u aan om een gratis offerte aanvraag in te dienen.

U zult verbaast zijn over onze goedkope prijzen. Wij horen heel vaak dat bestrating door de Stratenmakers-Gigant verrassend goedkoop is.

Wij zorgen ervoor dat u nooit teveel zal betalen en dat de bestrating voor een schappelijke prijs zal worden gelegd.

Vergelijk onze offerte met die van andere bedrijven en op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij de voordeligste zijn!

Wat kost bestrating per m²?

De kosten voor het bestraten van de tuin variëren gemiddeld van € 40,- tot € 80,- per m², inclusief stratenmaker, de bestrating en het voegzand. Een stratenmaker kost gemiddeld € 15,- per m² en bestrating kost gemiddeld € 15,- per m² voor koppelstones tot wel € 65,- per m² voor natuursteen.

Zoals u ziet zijn de kosten afhankelijk van de oppervlakte, het soort stenen en het legverband. Leest u hier alles over de tuin bestrating kosten.

Uit welke tegels kan ik een keuze maken?

Hier op onze website treft u tal van voorbeelden aan van verschillende tegels met het hierbij behorende kostenplaatje. Zie hier onze tuin bestrating voorbeelden qua legverband en soort tuintegels.

Kan mijn tuin ook met goedkope tegels bestraat worden?

Tuintegels hebben vaak de naam duur te zijn als dit per m2 gelegd moet worden door een stratenmaker. Onze stratenmakers bewijzen dat ze ook voor lage prijzen per m2 de mooiste tuin tegels kunnen leggen. De prijs is met name afhankelijk van wat voor tuintegel u uitkiest en de afmeting van uw tuin..

Als u uw tuin wilt laten bestraten met goedkope bestrating dan is dit bij ons ook een mogelijkheid. Klik op de link om de mogelijkheden te bekijken.

Kan ik ook zelf de bestrating tuin aanleggen?

Zelf de tuin bestraten lijkt soms een onhaalbare klus om aan te pakken. Natuurlijk kunt u dit door vakmannen laten doen voor een fantastisch resultaat. Helaas laat het budget het niet altijd toe om iemand in te huren om de tuin te bestraten.

Maar als u gewend bent te klussen en niet opziet tegen het zware werk hebben wij hier een stappenplan gemaakt om zelf aan de slag te gaan.

Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring