Bestrating tuin

De bestrating laten aanleggen in uw voortuin of achtertuin bepaald grotendeels de sfeer van uw woning. Vergelijk het met het aankleden of het schilderwerk van uw huiskamer.

Alleen dan geldt dit natuurlijk voor de buitenruimtes.

Het is belangrijk dat u bij het zoeken naar de juiste goedkope bestrating de juiste keuzes maakt.

Zo kunt u van te voren bekijken wat het onderhoud zal behelzen aan de tegels die uitkiest en is de duurzaamheid van belang.

Ook zijn de kosten voor een bepaalde bestrating natuurlijk belangrijk om vooraf te weten.

We zullen u op deze pagina alles uitleggen over de prijzen van tuintegels leggen en de soorten bestrating met de beste bestrating tips voor u.

kosten-bestrating-laten-leggen
Snel een prijsindicatie?

Wat kost een bestrating aanleggen?

Opnieuw een bestrating laten aanleggen kan natuurlijk in allerlei verschillende maten en soorten. Er is dan ook altijd wel de juiste keuze voor u. En wij kunnen alles goedkoop voor u uitvoeren.

Als u een globale kostenpost wilt maken voor het bestraten van uw tuin hebben wij hieronder een kostenoverzicht voor u gemaakt wat u hierbij flink kan helpen.

Lees meer over de gemiddelde prijzen en de soorten tuintegels hieronder.

Bestrating tegelsGemiddelde prijs per m2
Betonnen tegels€ 10 – € 25
Gebakken tegels€ 20 – € 35
Natuursteen tegels€ 25 – € 45
BenodigdhedenGemiddelde prijzen
Ophoogzand€ 40 – € 50 per 22 m2
Op sluitbanden€ 2 – € 4 per meter
StratenmakerGemiddelde uurloon
Uurloon stratenmaker€ 25 – € 30 per uur

Bent u van plan om een stratenmaker in te huren om zo de juiste keuze te maken in de verschillende soorten bestratingsverbanden?

Een stratenmaker kan zowel een uurtarief in rekening brengen maar kan ook een prijs neerleggen per m2.

Een uurtarief wordt vaak berekend als het bestratingswerk klein en bewerkelijk is. Mocht het zo zijn dat de tuin een groot oppervlakte bevat dan rekent de stratenmaker vaak een m2 prijs.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar het laten leggen van een bestrating door de Stratenmakers-Gigant dan kunnen wij er altijd voor zorgen dat dit in uw budget zal passen.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zullen binnen 2 dagen u een prijsoverzicht toe mailen met daarin de scherpste tarieven!

Soorten tegels en stenen kiezen

Wanneer u een  goedkope bestrating wilt laten leggen is het natuurlijk noodzakelijk om een bepaalde tegel uit te kiezen.

Ten eerst zult u moeten bepalen of u grote of kleine tegels wilt gebruiken, of wellicht een combinatie daarvan. Met een combinatie van mooie klinkers en grotere tegels kunnen vaak fantastisch mooie terrassen aangelegd worden.

Ook moet er keuze gemaakt worden wat voor soort tegels het worden. Wilt u bijvoorbeeld waaltjes, betontegels, natuursteen, gebakken stenen of iets anders voor de bestrating? Al deze tegels hebben hun eigenschappen, uitstraling en prijskaartje.

Zo zijn sommige tegels en stenen bijvoorbeeld heel onderhoudsarm terwijl andere er weer veel mooier uitzien.

U zult moeten bepalen wat u belangrijk en mooi vindt en daar de keuze op baseren.

Ook het budget is natuurlijk een belangrijke factor tijdens het kiezen voor de juiste bestrating.

bestrating-amsterdam

Bestrating leggen, zelf doen stappenplan

Als u zelf probeert een bestratingsklus te gaan uitvoeren dan is het misschien wel makkelijk om deze tips even door te lezen.

 •  Belangrijk is om uw tuin of terras van te voren op schaal te tekenen. Op deze manier zult u niet te veel tegels inkopen en kunt u het bestratingsverband bepalen.
 • Graaf het gedeelte van de grond waar het bestratingswerk komt te liggen rond de 20 cm uit.
 •  In het gedeelte dat uitgegraven is kunt u nu een laag ophoogzand of stopzand aanbrengen. Zorg ervoor dat de aangebrachte laag zand glad en vlak gestreken wordt met een lange lat. Zand zal ervoor zorgen dat uw fundering stevig genoeg is voor de nieuwe bestrating. Belangrijk is dat u het zandbed wel op 1 tot 2 cm op afschot gaat leggen. Afschot hout in scheef. Dit is in verband met het weglopen van het regenwater.
 • Nu u kunt gaan bestraten kunt u de bestrating op maat leggen en deze met een rubberen hamer rustig in het zandbed tikken. De tegels moeten een minimale afstand hebben met een voeg van 3 mm. Tegels hebben de nijging uit te zetten of in te krimpen bij koud of warm weer. Om te zorgen dat uw bestratingswerk recht ligt kunt u gebruik maken van een waterpas.
 • Als u de bestrating aangelegd heeft kunt u nu voegzand aan gaan brengen. U kunt dit doen met een bezem zodat elke voeg gevuld gaat worden. Het overtollige voegzand kunt u gerust laten liggen en zal binnen een aantal dagen tussen de tegels verdwijnen.

Heeft u interesse om een stratenmaker in te schakelen voor het aanleggen van uw bestrating? De Stratenmakers-Gigant is een goede partij die voor een zeer scherpe prijs uw tuin kan bestraten.

Omdat wij zo ervaren met het leggen van bestrating kunnen wij goed inschatten hoeveel tijd het kost, en door diezelfde ervaring kunnen wij de stenen ook zeer snel leggen.

Uw straat zal er dus zeer snel en bovendien voordelig in liggen.

U maakt de keuze voor de steensoort die u in uw tuin wilt, aan de hand daarvan en in combinatie met het geschatte aantal uren kan een offerte gemaakt worden voor het leggen van het straatwerk.

Het is u dus snel duidelijk wat de kosten zullen en deze zullen u niet tegenvallen.

Bestrating tuin

Een tuin is uiteraard de aangewezen plek om bestrating aan te leggen. In de tuin kunt u kiezen voor een mooi terras afgewisseld met paadjes of andere verharde stukken.

De manier van bestraten en de keuze van tegels kan erg bepalend zijn voor het uiterlijk van uw tuin.

We hebben voldoende ervaring zodat we u kunnen adviseren hoe u het best uw achtertuin en/of voortuin kan bestraten.

Ook hebben we folders met allerhande soorten bestrating zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en zelf kunt kiezen wat voor bestrating u graag in de tuin wilt.

Oprit bestraten

Ook een oprit is een goede reden om nieuwe bestrating aan te leggen. Als u een grote oprit wilt laten bestraten kunnen wij dit uiteraard voor u doen.

Bij het leggen van bestrating voor een oprit zijn er echter wel een aantal zaken waar goed rekening mee gehouden dient te worden.

Zo moet deze stabiel en sterk genoeg zijn om auto’s te dragen. Vaak zien we verzakking in opritten omdat er simpelweg niet goed gewerkt is door de verantwoordelijk stratenmakers.

Als u ons de bestrating voor uw oprit laat leggen zorgen we ervoor dat deze sterk genoeg is.

Dit begint al bij het juiste stabilisatiezand en ondergrond. Met een oprit van de Stratenmakers-Gigant weet u zeker dat u een goede oprit heeft.

bestraten-van-achtertuin
Snel een prijsindicatie?

Terras bestraten

Bij het realiseren van een terras bestrating is de keuze van de stenen of tegels een belangrijk aspect. Niet alleen is het verstandig deze in een bodem te laten leggen die nauwelijks tot niet kan verzakken.

In sommige gevallen worden terrastegels ook wel in de cement gelegd zodat de ondergrond een stuk harder is dan die van zand. 

Een terras aan laten leggen is dus iets waar goed over na gedacht moet worden zeker als we het hebben over de ondergrond hiervan.

Afmetingen bestrating leggen

Een bestrating moet niet alleen maar mooi wezen maar ook praktisch zijn. Houd hier zeker rekening mee als u een bestratingsontwerp laat maken voor uw tuinpad, terras, of oprit wilt gaan aanleggen.

De gemiddelde afmetingen zijn als volgt:

 • Tuinpad: Gemiddelde breedte 90 cm
 • Terras: Gemiddeld 10 m2
 • Oprit: In de meeste gevallen is de breedte 3 meter en de lengte 5 meter. 3 x 5 dus 15 m2.

Welk bestratingsverband?

Als u uw bestrating in een goed bestratingsverband laat leggen zal dit niet alleen maar mooi wezen, ook kunt u langer genieten omdat de kans op het verzakken van de bestrating veel minder is.

De tegels voor uw terras, tuinpad of oprit komen strakker tegen elkaar aan te liggen door het juiste bestratingsverband toe te passen.

Lees hier een advies zodat u de juiste keuze maakt:

 • Bestratingsverband tuinpad: Een tuinpad heeft niet zo veel te voortduren zoals een oprit voor de auto. U kunt hiervoor een halfsteens of een visgraatverband gebruiken.
 • Bestratingsverband voor het terras: Een van de meest voorkomende en goedkope bestratingsverbanden voor het terras zijn halfsteensverband en volsteens- verband. Deze motieven zijn simpel aan te leggen en de m2 prijzen hiervan zijn zeker niet te hoog.
 • Bestratingsverband voor een oprit: Omdat een oprit voor de auto veel te voortduren krijgt is het verstandig een stevig verband te kiezen voor uw tegels. De beste keuze die u hierin kunt maken is een elleboogverband of of kepler verband.

Bespaar op de kosten

Wilt u exact weten wat uw kostenplaatje gaat worden voor het leggen van uw nieuwe bestrating? Dan raden wij u aan om een gratis offerte aanvraag in te dienen.

U zult verbaast zijn over onze prijzen. Wij horen heel vaak dat bestrating door Stratenmakers-Gigant verrassend goedkoop is.

Wij zorgen ervoor dat u nooit teveel zal betalen en dat de bestrating voor een schappelijke prijs zal worden gelegd.

Vergelijk onze offerte met die van andere bedrijven en op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij de voordeligste zijn!

Vragen & Antwoorden Bestrating

Wat kost bestrating per m2?

website van het jaar

Dit is afhankelijk van de oppervlakte en het soort stenen. Leest u hier alles over de tuin bestrating kosten.

Uit welke tegels kan ik een keuze maken?

goedkope stratenmaker

Hier op onze website treft u tal van voorbeelden aan van verschillende tegels met het hierbij behorende kostenplaatje. Zie hier onze tuin bestrating voorbeelden qua legverband en soort tuintegels.

Kan mijn tuin ook met goedkope tegels bestraat worden?

Als u uw tuin wilt laten bestraten met goedkope bestrating dan is dit bij ons ook een mogelijkheid. Klik op de link om de mogelijkheden te bekijken.

Kan ik ook zelf de bestrating tuin aanleggen?

Als u gewend bent te klussen en niet opziet tegen het zware werk hebben wij hier een stappenplan gemaakt om zelf aan de slag te gaan.

Stratenmakers-Gigant
Stratenmakers-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!