Gestabiliseerd zand

Bij het aanleggen van wegen of het uitvoeren van grondwerk maakt de Stratenmakers-Gigant Amsterdam altijd gebruik van gestabiliseerd zand of wel ophoogzand genoemd. De reden dat wij dit materiaal gebruiken is, omdat het een zeer goede fundering is voor het aanleggen van een duurzame bestrating.

Droog gestabiliseerd zand

Gestabiliseerd zand is in de meeste gevallen zuiver gewassen rivierzand met een korrelgrootte van ongeveer 0/5 en natuurlijk dient te droog te zijn. De reden dat dit zand het best is is omdat het goed elkaar pakt en niet snel verzakt.

Vermijdt in alle gevallen om nat zand te gebruiken als stabilisatie zand, u kunt er bijna donder op zeggen dat dit zal gaan verzakken.

Snel een prijsindicatie?

Gestabiliseerd zand laten leggen

Gestabiliseerd zand bestaat uit betonzand en een kleine hoeveelheid cement. Door deze mix is het zand stevig en stabiel. Wanneer wij grondwerk uitvoeren, dan komt dit meestal doordat de ondergrond voor het bestraten niet goed is.

Wij graven hierbij de bodem af en zorgen voor een goede ondergrond met stevig materiaal, zoals gestabiliseerd zand. Hierdoor kan de ondergrond niet meer verzakken.

Het materiaal hiervoor leveren wij zelf. Aangezien wij de werkzaamheden uitvoeren, weten wij het beste hoeveel zand we moeten gebruiken voor een goede fundering om zo de juiste bestrating neer te leggen.

Advies over bestratingen

Bent u ook zo benieuwd geworden naar onze werkzaamheden en de projecten die wij uitvoeren? Kijkt u dan eens rustig rond op onze website. Hier vindt u onder meer foto’s van onlangs uitgevoerde projecten.

Stratenmakers-Gigant
Stratenmakers-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!