Ophoogzand onder bestrating

Bij de Stratenmakers-Gigant kunt u ophoogzand bestellen om uw oude bestrating op te hogen. Dit type zand is ideaal voor het ophogen of opvullen van uw tuin en het dichten van een vroegere vijver.

Wanneer u dus bezig bent met een grondige tuinrenovatie, dan is deze zandkorrel zeer geschikt.

Wij zelf gebruiken gestabiliseerd zand, dit zorgt ervoor dat uw tegels recht blijven liggen.

bestrating-laten-aanleggen
Ophoogzand onder bestrating

Ophoogzand prijs per m³

Wij leveren dit tegen een scherpe prijs. De Stratenmakers-Gigant biedt u altijd de beste ophoogzand prijs per m³.

Dit kan omdat wij beschikken over zeer grote voorraden middels onze vaste leveranciers. Zij stellen ons in staat om u een uitstekende prijs te kunnen bieden.

Door onze hoge inkoop krijgen wij gepaste korting, deze korting is natuurlijk ook weer in het voordeel van de mensen die bij ons bestellen, wij kunnen deze lage prijzen doorberekenen en u dus interessante prijzen aanbieden.

Ophoog- en voegzand is de goedkoopste zandsoort, en wordt het minst gereinigd van stoffen zoals schelpen en leem. De volgende tabel geeft de kosten weer per kubieke meter inclusief BTW.

Ophoogzand Prijs per m³
Zand€55,- – €75,- per m3

Welke zandsoort is geschikt voor mij bestrating?

Ophoogzand: Is de meest ideale zandsoort om te gebruiken voor onder uw bestrating, het ophogen van uw tuin of het aanvullen van kuilen. Het staat ook wel bekend als vulzand.

Grindzand: Deze zandsoort is een mix van grind en zand. Het heeft een grove structuur en is hierdoor een perfecte basis voor het maken van beton. Grindzand is geschikt voor het storten van beton.

Metselzand: Deze zandsoort wordt vaak gebruikt bij het maken van metselmortel en betonmortel. Met metselzand kunt u stevige basis creëren voor muren of funderingen. Metselzand is namelijk heel sterk, het beschikt een juiste korrelhardheid.

Voegzand: Voegzand wordt regelmatig verward met brekerzand. Deze zandsoort dient als inveegzand voor straatwerk, terwijl voegzand gebruikt wordt voor metselwerk. Bij dit product is er keuze uit diverse kleuren. Het kan wel zo zijn dat de kleur van de voeg na een tijdje iets verkleuren om het een natuurproduct is.

Brekerzand: Brekerzand is gebroken zand om uw bestrating mee in te vegen. Het wordt dan ook vaak inveegzand genoemd. Door het gebruik van brekerzand zorgt u ervoor dat uw bestrating goed op zijn plaats blijft.

Dit komt door het hoekige structuur van het zand en de kleine steentjes. Brekerzand is vooral geschikt voor bestrating met bredere voegen en kan ook als onderlaag dienen voor bijvoorbeeld gebakken klinkers.

Andere materialen

Andere materialen die u nodig hebt als u een bestrating wilt leggen zijn de bestrating zelf en opsluitbanden. Als bestrating kan u kiezen voor stenen, gestort beton of grind.

Opsluitbanden heeft u nodig als u met kleine stenen gaat leggen. Deze banden legt u om de bestrating heen zodat de stenen beter op de plek blijven liggen.

De volgende tabel geeft de kosten weer van deze materialen, inclusief BTW.

Soort materiaal Prijs per m²
Voeg en ophoogzandTussen €55,- en de €75,- Let op per m³
StenenTussen €20,- en de €70 per m²
OpsluitbandenTussen €2,50 en de €5,- per m
Grind€7,- per m²
Beton stortenTussen €10 en de €20,- per m²

Wat kost ophoogzand bestellen?

Tijdens het ophogen kunnen we ook direct het grondwerk en riolering voor bijvoorbeeld uw tuinhuis aanleggen, wel zo fijn om alle mogelijke luxe te hebben in uw tuin.

Ophoogzand is ongezeefd zand. Het staat ook wel bekend onder de naam vul zand. Het zand komt uit verschillende gebieden en bestaat daarom uit diverse kleuren en korrels.

Het grote voordeel van dit materiaal is, dat het erg voordelig geprijsd is. Daarnaast laat het slecht water toe. Na een regenbui ontstaat er dus niet gelijk een blubber massa in uw tuin.

De juiste ondergrond

Om goed stenen of tegels te kunnen leggen, dient u op de juiste manier gebruik te maken van ophoogzand om de kavel op te hogen. Dit doen wij zelf ook altijd bij al onze projecten.

Ga altijd na of de ondergrond voldoende hard en voldoende vlak is. Zo niet, gebruik dan altijd de hulp van speciaal zand om de ondergrond op te hogen.

Let op: ophoogzand bestellen is wel iets anders dan vul zand, mensen halen deze 2 soorten vaak door elkaar.

Ophoogzand is steviger dan vul zand, gebruik dus geen vul zand voor het ophogen van ondergronden waar bestrating op komt te liggen. Wanneer u dit wel doet zal er een vergrote kans op verzakkingen ontstaan, dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Bezorgen of halen

Wanneer u ophoogzand heeft besteld bij de Stratenmakers Gigant kunt u er voor kiezen om het ophoogzand te laten bezorgen of om het zelf op te komen halen.

In de meeste gevallen willen mensen dat wij het zand komen bezorgen omdat het meestal simpelweg te zwaar is om zelf in 1 keer te vervoeren. Wij hebben de juiste vrachtwagens ter beschikking om het zand te bezorgen.

Dit gebeurt tegen een tarief dat per kilometer betaald moet worden. Ook deze prijzen zijn niet hoog, zo is de ophoogzand prijs inclusief bezorgen zeer aantrekkelijk voor u als klant.

Ophoogzand prijs laten berekenen?

Heeft u zand nodig en wilt u een ophoogzand prijs weten of het uurloon van een stratenmaker? Dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Via ons online offertesysteem kunt u direct uw aanvraag voor de benodigde hoeveelheid naar ons toe sturen.

Natuurlijk controleren wij uw aanvraag. Wij willen er zeker van zijn dat wij u niet te veel of te weinig zand verkopen. Vertel ons dus duidelijk hoe uw situatie is, wat u aan het doen bent en hoeveel zand u denkt nodig te hebben.

Ondanks onze scherpe prijs, wilt u natuurlijk niet te veel of te weinig inslaan. Wij kunnen uw bestelling bij u afleveren of u kunt het zelf komen ophalen.

vernieuwen-bestrating
Vernieuwing bestrating

Bespaar op uw offerte

Wilt u ook ophoogzand bestellen en laten leveren? Dan kunt u dit via onze site heel eenvoudig doen.

Door online het bestrating offerte formulier in te vullen, kunnen wij u al snel de juiste hoeveelheid zand leveren. Zo kunt u dus snel aan de slag met het ophogen en opknappen van uw tuin.

Mocht u niet zeker zijn van welk ophoogzand voor u de beste keus is kunt u contact met ons opnemen zodat wij advies kunnen geven welk ophoogzand het best aan uw wensen voldoet.

Wij kunnen het ophoogzand voor u laten bezorgen, dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. U kunt er ook voor kiezen het ophoogzand zelf te komen ophalen. Vraag snel naar de prijzen van ophoogzand.

Stratenmakers-Gigant
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door OBN
  • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
  • Bespaar tot wel 40%
  • Binnen 2 min. een prijs
  • Erkend door OBN
  • 32 jaar ervaring