Tuintegels leggen

Tuintegels laten aanleggen in uw voor- of achtertuin of op uw nieuwe terras kan een lastige en zware klus zijn.

Zeker als u er geen of weinig ervaring mee heeft. Het is belangrijk dat u van te voren weet wat het kopen en het leggen van tuin- of terrastegels gaat kosten.

Op deze pagina geven wij u advies over de soorten goedkope tuintegels en de prijs per m2 voor het aanleggen.

oprit-met-grind-aanleggen
Oprit laten aanleggen me grind

Tuintegels kopen wat zijn de kosten?

Bij tuintegels kopen heeft u veel verschillende keuze uit soorten en maten.

De materialen die gebruikt worden voor het maken van de tegels kunnen leuk met elkaar gecombineerd worden zoals hout met betonnen tegels.

We zullen u wat meer duidelijkheid geven in het onderstaande kostenoverzicht wat het kopen van tuintegels voor u gaat kosten en wat de prijs is voor het leggen van de tuintegels:

Tuintegels Gemiddelde prijs per m2
Betonnen tuintegels€ 10 – € 25,-
Gebakken tuintegels€ 20 – € 35,-
Natuursteen tuintegels€ 24 – € 55,-
Houten tuintegels€ 16 – € 55,-

Welke stijl tuin kiest u?

Als u op zoek bent naar tuin of terrastegels dan is het belangrijk om te weten welke soort tuin stijl u wilt creëren.

Als u van te voren geen keuze kunt maken dan kan een stratenmaker u hierbij helpen.

De juiste stijl voor u tuin kan voor een schitterend eindresultaat zorgen.

Hieronder geven wij u enkele voorbeelden:

 • Moderne tuin: Veel grijstinten met daarin grote tegels van 100 x 100 cm.
 • Romantische tuin: Waaltjes, of rood-bruine klinkers.

Om leuke ideeën te kunnen opdoen kunt u altijd in tuinbladen of Woonmagazines kijken. Op deze manier komt u er al snel achter welke tuinstijl het beste bij u past.

tuintegels
Tuin tegels

Soorten tuintegels

Als u aan het zoeken bent naar strak, goedkoop, of de juiste maten dan is de keuze in tuintegels erg groot.

De gemiddelde dikte van een tuintegel is tussen de 3 en 5 cm. Bij deze dikte is de tegel stevig genoeg om bijvoorbeeld uw oprijlaan van aan te leggen.

Wij zullen per soort u wat meer informatie geven zodat u een beter inzicht heeft in het soort van tuintegels die u nodig heeft:

Gebakken tuintegels

Als u op zoek bent naar wat kleinere tuintegels dan zijn gebakken tuintegels een leuke optie om te laten aanleggen.

Deze soort van tegel kan wel tegen een stootje en u kunt hier jaren lang plezier van hebben zonder maar een tegel te hoeven te vervangen.

Betontegels

Betontegels zijn een van de goedkoopste tegelsoorten die u kunt gebruiken voor het bestraten van uw tuin. Ook deze tuintegels gaan zeer lang mee en hebben een lange levensduur.

Het enige nadeel wat betonnen tuintegels kunnen hebben is dat deze in de loop van de tijd iets kunnen verkleuren ( worden iets lichter )

Houten tuintegels

Iets compleet anders dan tuintegels zijn tegels van hout. Om een sfeervolle tuin te kunnen creëren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hardhout.

De combinatie van stenen en hardhouten tuintegels is ideaal en geeft uw terras of tuin een uitzonderlijke gezellige sfeer.

Natuursteen

Als er iets duurzaam is dan is het wel natuurstenentegels. Als u van plan bent om natuurstenen tuintegels aan te schaffen dan is de prijsklasse wel iets hoger dan bij de bovenstaande tegelsoorten.

Zo zijn er veel verschillende maten van natuursteen te verkrijgen zoals:

 • 60 x 60 cm
 • 50 x 50 cm
 • 70 x 70 cm
 • 100 x 100 cm

Goedkoop tuintegels laten aanleggen

De prijzen van een stratenmaker kunnen erg veel van elkaar verschillen.

In sommige gevallen kunnen er wel verschillen optreden van 50 % verschil in prijs terwijl de werkzaamheden eigenlijk gewoon het zelfde blijven.

Uiteraard wilt u niet teveel betalen om de klus uit te laten voeren en bent u meestal opzoek naar de goedkoopste stratenmaker.

Wij zullen u vertellen hoe u het beste kunt besparen op het laten aanleggen van uw nieuwe tuintegels.

Vraag een vrijblijvende offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar van andere bedrijven!

Op deze manier kunt u zelf de goedkoopste aanbieder er tussenuit pikken en betaalt u nooit teveel voor uw tuinbestrating.

bestraten-oprit
Bestrating van een oprit

Aanleggen van tuintegels

Vooral wanneer u totaal geen ervaring heeft met het aanleggen van een bestrating, is het een afrader om dit zelf te doen.

Het lijkt namelijk een makkelijke klus, maar schijn bedriegt.

Zonder hier kennis van te hebben, loopt u het risico dat het fout gaat. Vandaar ook dat wij u graag alle mogelijkheden kenbaar willen maken.

Op onze website vindt u veel foto’s van tuinen, tuintegels aanleggen, terrassen en opritten die wij in het (recente) verleden verzorgd hebben.

Of het u nu gaat om een modern design terras of een authentiek romantisch terras. Wij hebben ook een groot assortiment aan goedkope tuintegels die wij voor u kunnen leggen.

Wij hebben de kennis en de vaardigheden in huis om dit voor u te verzorgen. Wij kunnen de tuintegels leggen die u wilt hebben.

Tuintegels op beton

De huidige situatie is van groot belang wanneer we beslissen hoe we de tuintegels gaan aanleggen.

Vooral de ondergrond is van doorslaggevend belang hierbij. We leggen tuintegels eigenlijk altijd op een stabilisatiezand.

Dit zand kunnen wij uiteraard ook voor u regelen en het neerleggen ervan is niet zo duur. Een uitzondering is wanneer wij tuintegels op beton moet leggen.

Er zijn verschillende manieren op tuintegels op een juiste manier op beton aan te leggen. We kunnen adviseren wat in uw situatie de beste oplossing is.

Tuintegels laten leggen wat zijn de m

De Stratenmakers-Gigant heeft de expertise om tuintegels te leggen op de juiste manier. Wij hebben de beschikking over een team van gediplomeerde stratenmakers die weten wat ze doen.

Ze weten dan ook precies welk materiaal ze moeten gebruiken bij het aanleggen van een tuin bestrating.

Wanneer zij de tuintegels leggen, dan creëren ze een prachtige tuin bestrating voor u die helemaal aansluit op uw wensen.

Tuintegels laten aanleggen is een secuur karwei, de grond nivelleren, het strak laten aansluiten van de tegels, mooi afwerken van hoeken het valt niet mee.

Door onze jarenlange ervaring en enkel gediplomeerde stratenmakers die wij in dienst hebben kunnen wij de tuintegels goed leggen en dat tegen een zeer scherp tarief.

Schakel daarom altijd een expert in. Wij zijn in staat heel goedkoop de tuintegels te leggen. Dit komt door onze jarenlange ervaring bij het bestraten van verschillende bodems.

Goedkope stratenmakers

Wij werken al jaren met een eigen team (in loondienst) aan gediplomeerde goedkope stratenmaker, die snel en accuraat werken.

Door onze (grote) afname bij vaste toeleveranciers hebben wij na heel wat onderhandelingen standaard scherpe prijsafspraken kunnen regelen.

En dit voordeel berekenen wij rechtstreeks door aan onze consumenten. Onze bestrating prijzen liggen dus altijd lager dan bij onze concurrenten, vandaar ook dat wij echt tuintegels leveren die goedkoop zijn.

Offerte tuintegels aanleggen

Wanneer u wilt weten wat de kosten zijn om tuintegels in uw tuin te laten leggen kunt u het best een offerte aanvragen.

Beschrijf duidelijk wat de bedoeling is en geef alle mogelijke informatie. Zo is het voor ons belangrijk om te weten wat de huidige ondergrond is en wat voor tuintegels u precies in de tuin wilt hebben.

Wanneer u een offerte aanvraagt voor het tuintegels leggen reageren wij altijd binnen 2 werkdagen met een prijsindicatie.

Met deze indicatie zult u direct zien dat wij zeer goedkoop zijn vergeleken met andere erkende stratenmakers.

Wat kost tuintegels leggen per m²?

Leest u hier wat de kosten per m² zijn per soort tuintegel. Wellicht kunt u met deze informatie makkelijker een keuze maken.

Welke soort tuintegels zijn er allemaal?

Wij bieden diverse soorten tuintegels. Leest u hier de verschillende soorten waaruit u uw keuze kunt maken.

Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring