Terrastegels leggen

 

Uw terras is een verlengstuk van uw woning. Het is dan ook belangrijk om het aanleggen van uw terras in een aansluitende stijl van de woning uit te (laten) voeren. De juiste terrastegels leggen is dan ook een belangrijke keuze.

 

 

Op deze pagina zullen wij u vertellen met welke soort terrastegels u het beste uw terras kunt aanleggen en wat de kosten per m2 hiervan zijn. Ook zult u lezen hoe terrastegels laten leggen in zijn werk gaat.

 

 

terras-laten-aanleggen
 Terras laten aanleggen

Terrastegels weinig onderhoud

 

 

Het voordeel van bestrating laten leggen op uw terras is dat het veel minder onderhoud vraagt dan bijvoorbeeld gras of grind of een houten vlonder.

 

 

Gras moet met grote regelmaat gemaaid worden, maar tuintegels vragen een periodieke schoonmaak en het verwijderen van onkruid tussen de tegels. Een worteldoek onder de tegels leggen kan helpen om onkruid tegen te gaan om nog minder onderhoud uit hoeven voeren.

 

 

Heeft u weinig tijd om in uw tuin te werken of hier totaal geen zin in? Dan zijn terrastegels aanleggen een goede keuze. Zo kunt u van u tuin genieten zonder er hard in te hoeven werken.

 

 

Tips tegels leggen

 

 

Bij het aanleggen van terrastegels is het belangrijk om een gestructureerd aan het werk te gaan. Enkele aandachtspunten waar op gelet moet worden bij het leggen van terras zijn:

 

 

 •  
  • De ondergrond moet goed en egaal afgetrild zijn met een trilplaat. Het belang hiervan is vaak onderschat, de fundering is een van de belangrijkste zaken tijdens het aanleggen van de tegels op het terras.

 

 

 

 •  
  • Leg de terrastegels recht op het zandbed. Gebruik daarna een witte rubberhamer om de tegels goed in het zandbed te slaan. Het rubber moet wit zijn om te voorkomen dat er zwarte vlekken op de terrastegels komen.

 

 

 

 •  
  • De zijkanten van het terras moeten goed opgesloten worden met opsluitbanden. Deze moeten ongeveer 3 cm lager liggen dan dat de terrastegels liggen.

 

 

 

 •  
  • Zorg dat er een goed afschot in het terras aangebracht wordt, denk aan een helling van 2%. Water moet goed weglopen van het terras anders loopt u veel meer kans op het verzakken van het terras.

 

 

 

 •  
  • Om onkruid tussen de tegels tegen te gaan kan er voegmiddel of schoon zand tussen de tegels aangebracht worden. Een worteldoek onder het terras kan ook helpen tegen onkruid.

 

 

 

Als u lang plezier wilt hebben van u nieuw gelegde terrastegels, dan is het verstandig om het straatwerk door een stratenmaker te laten uitvoeren. Een stratenmaker heeft veel ervaring met terrassen aanleggen, bijvoorbeeld met het leggen van een stevige fundering of ondergrond.

 

 

Hij gebruikt hiervoor vaak een laag vulzand, ook wel ophoogzand of stabilisatiezand genoemd. Hierdoor is het risico op verzakking van het tegelwerk zeer klein en kunt u langer genieten van een goede kwaliteit terras.

 

 

Tuin-bestraten-kosten-per-m2
 Tuin laten bestraten

Verschillende ondergronden

 

 

Terrastegels aanleggen kan op verschillende ondergronden. Dit is ook noodzakelijk omdat mensen op de meest uiteenlopende ideeën hebben over het aanleggen van een terras.

 

 

Sommige mensen willen op gras een terras aanleggen terwijl andere mensen een terras willen aanleggen op grind of op split. Natuurlijk kan je ook een terras maken in een zitkuil.Wat voor ondergrond er ook is, wij hebben altijd een passende oplossing om de terrastegel te leggen.

Een ander veel voorkomend ondergrond waar men een terras op wilt laten aanleggen is op beton. Dit is ook goed mogelijk, vaak gebruiken we hier wel stabilisatiezand om het geheel mooi egaal te krijgen. Bovenop dit zand kunnen we dan de terrastegels aanleggen.

 

 

Terrastegels op balkon of plat dak

 

 

Op het balkon kunnen uiteraard ook terrastegels gelegd worden. Op deze manier kunt u een heerlijk terras creëren op uw balkon.

 

 

Op een plat dak met bijvoorbeeld bitumineuze dakbedekking het ook mogelijk. Wel moeten dan vaak veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Het dan ook heel belangrijk om op een plat dak het gewicht van de terrastegels goed te verdelen over de gehele oppervlakte. Als dit niet gebeurd is het risico op een lekkend dak heel groot. Het gewicht verdelen kan door middel van balken die dwars gelegd worden.

 

 

terrastegels-laten-leggen
 Terrastegels laten leggen

Maten tegels

 

 

De terrastegels zijn er in verschillende soorten en maten. Hoe groter de tegel is des te zwaarder het wordt deze te leggen en hoe meer een stratenmaker hier per m2 voor berekend.

 

 

De meest voorkomende maten van terrastegels zijn als volgt:

 

 

 •  
  • Tegels van 40×40.

 

 

  • Tegels van 50×50.

 

 

  • Tegels van 60×60.

 

 

  • Tegels van 70×70.

 

 

  • Tegels van 80×80.

 

 

  • Tegels van 100×100.

 

 

 

Het type tegels dat verkrijgbaar is, is ook erg uiteenlopend. Zo zijn er basis grindtegels die iedereen wel kent tot superluxe glimmende natuursteen terrastegels.

 

 

Er is voor iedereen wel een tegel te vinden die hij of zij mooi vindt.

 

 

Prijs terrastegels per m²

 

 

De prijs voor het laten leggen van terrastegels wordt opgebouwd uit de materiaalkosten en de arbeidskosten.

 

 

Bij materiaal moet u denken aan het zand, de tegels, de opsluitbanden en dergelijke. De arbeidskosten zijn de kosten voor de stratenmakers die betaald moeten worden. 

In de meeste gevallen spreken we echter een totaalprijs af voor een terras dat we mogen aanleggen. We komen dan vooraf kijken wat er precies moet gebeuren en kunnen op basis daarvan een vaste prijs afspreken voor de complete klus.

 

 

De prijzen die per m2 berekend worden voor de materialen zijn vooral afhankelijk van het type tegels die gekozen worden.

 

 

Terrastegels komen namelijk in veel verschillende prijsklassen. Kiest u bijvoorbeeld voor simpele beton terrastegels van 60×60 cm dan zullen de prijzen rond de 10,- euro per m2 liggen. Wanneer u kiest voor een keramische tegels van 100×100 cm zullen de prijzen een stuk hoger liggen. In tegenstelling tot simpelere beton terrastegels van 100×100 cm, daar hangt al snel een prijskaartje aan vast van 20,-euro per m2.

 

 

Terrastegels laten leggen is een kunst op zich, het is dan ook raadzaam dit te laten doen door de erkende stratenmakers van de Stratenmakers-Gigant.nl

 

 

Wanneer u nieuwsgierig bent naar de prijs voor het aanleggen van terrastegels kunt u simpelweg een offerte aanvragen, u krijgt dan volledig vrijblijvend een bestrating prijs toegestuurd.

 

 

Besparen op uw nieuwe terras

 

 

Om het aanleggen van de terrastegels zo goedkoop mogelijk te houden zijn er een aantal zaken die u kunt doen om te besparen op de prijs.

 

 

Hieronder een aantal handvatten om te besparen op uw nieuwe terras. Wanneer u zelf de nodige voorbereidingen treft zullen de stratenmakers minder werk hebben en hoef u dus minder te betalen.

 

 

Dingen die u zelf kunt voorbereiden zijn:

 

 

 •  
  • Het te bestraten oppervlak alvast leeghalen.

 

 

  • Eventueel vulzand zelf kopen en alvast storten op de ondergrond waar de terrastegels gelegd moeten worden.

 

 

  • Zelf tegels kopen, wellicht gebruikte tegels of een restpartij.

 

 

 

Terrastegels aanleggen is vakwerk

 

 

Het leggen van terrastegels of een terras bestrating is een vrij intensieve klus. Dit heeft u niet zomaar in een uurtje gedaan. Daarnaast is het ook erg zwaar. Vooral wanneer u geen ervaring heeft met het aanleggen van bestratingen en tuin werkzaamheden is het een afrader om de tegels zelf te leggen.

 

 

U kunt deze klus laten uitbesteden aan de Stratenmakers-Gigant. Onze stratenmakers kunnen voor u een terras leggen dat helemaal naar uw smaak is.

 

 

Ze weten precies hoe ze te werk moeten gaan en doen dit dan ook zeer snel en tegen een voordelige prijs. Wanneer u ons inschakelt voor het bestraten van uw terras, dan ziet deze er binnen een mum van tijd fantastisch uit.

 

 

Offerte terrastegels aanleggen

 

 

Wilt u een nieuw terras laten aanleggen en bent u nieuwsgierig naar de prijs die gerekend zal worden voor het laten leggen van de terrastegels?

 

 

Het is dan een goed idee om bij ons een vrijblijvende offerte aan te vragen. op deze manier heeft u binnen 2 werkdagen inzichtelijk wat de kosten ongeveer zullen bedragen.

 

 

U zult verbaasd staan over onze lage prijzen.

 

 

Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring
Jouke de Groot

Jouke de Groot

Jouke de Groot auteur van de Stratenmakers-Gigant met 53 jaar ervaring in het bestraten van tuin en terras.
Stratenmakers-Gigant
 • Bespaar tot wel 40%
 • Binnen 2 min. een prijs
 • Erkend door OBN
 • 32 jaar ervaring